El Ministeri de Salut i Benestar ha tingut coneixement a través de l’Agència Nacional de Seguretat del Medicament i els Productes de la Salut de França (ANSM), d’un avís de seguretat referent al lector de glicèmia ACCU-CHECK MOBILE, de l’empresa Roche

L’empresa informa que en cas de no respectar les instruccions de l’aparell, es poden obtenir lectures anormalment altes. En cas de no rentar-se o no assecar-se correctament les mans, pressionar amb força el dit o mantenir-lo massa temps a la zona reactiva o fins i tot estendre la mostra de sang la mesura de glicèmia pot veure’s afectada. L’empresa vol fer difusió del tríptic d’instruccions on explica com fer una correcta mesura, que trobareu també a l’annex d’aquesta nota.

Productes afectats: LECTOR ACCU-CHECK MOBILE

Recomanacions per als establiments distribuïdors:
– Assegureu-vos que els vostres clients sàpiguen que tenen el tríptic disponible als kits del lector.
– Assegureu-vos que els usuaris sàpiguen fer servir l’aparell per obtenir una mesura correcta i que segueixin les instruccions correctament:
– Rentar-se les mans amb aigua tèbia i sabó, i eixugar-les ben be abans de fer la lectura.
– Obtenir una gota de sang ben perlada i posar-la amb compte sobre la zona reactiva, immediatament desprès d’haver-la obtingut.
– No fer força contra la zona reactiva.
– Quan soni el ‘bip’ o aparegui el missatge ‘ mesura en curs’, el dit ja ha d’haver estat retirat de la zona reactiva.

Recomanacions per als pacients i centres sanitaris:
– Poden fer servir el lector de forma segura seguint correctament les instruccions.
– En cas de dubte sobre un resultat de glicèmia, consulteu el llistat de missatges d’error del manual d’instruccions, contacteu el número d’atenció al client o consulteu el vostre professional de la salut.
Aquesta informació està publicada a www.accu.chek.fr, i l’empresa ha habilitat el número de telèfon 0 800 384 686 per atendre consultes referents a aquest tema.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada