auiflb4mEl departament de Recursos Sanitaris ha informat de la retirada de lots del medicament NovoMix30 Flexpen 100u/ml. Es tracta d’un medicament que consisteix en insulina aspàrtica bifàsica indicada per al tractament de la diabetis en adults, adolescents i nens a partir de 10 anys.

El laboratori Novo Nordisk ha informat les autoritats europees d’un possible defecte de qualitat produït en la fabricació de cartutxos de plomes precarregades d’aquest medicament.

Aquest defecte de qualitat afecta un nombre reduït de lots de plomes i pot comportar una dosi insuficient o una sobredosi d’insulina amb el consegüent risc d’hiperglucèmia o hipoglucèmia del pacient, que es produiria després de la injecció.

Com a mesura de precaució, l’Agència Francesa de Seguretat dels Medicaments i dels Productes de Salut (ANSM) ha retirat els lots afectats: CFG0001, CFG0002 i CFG0003. Fins ara, no s’ha declarat cap efecte advers relacionat amb el defecte de qualitat.

Es recomana als pacients:

– Que verifiquin el nom del medicament, així com el color de la ploma (blau fosc), que és específic dels medicaments NovoMix 30 FlexPen, i que s’assegurin que es tracta dels lots afectats: CFG0001, CFG0002 i CFG0003.

– Els números de lots es poden comprovar a la caixa del medicament i a cada ploma NovoMix 30 FlexPen, com es veu a la foto següent, després de Lot:

– En cas de tenir algun dels números de lots afectats, han de retornar el medicament a la farmàcia, on els el substituiran per un lot no afectat. Es recorda que no s’ha d’aturar el tractament sense contactar amb el seu metge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada