Els Ministeris de Salut, Afers Socials i Ocupació i d’Educació i Ensenyament Superior han informat avui al Consell de Ministres de la posada en marxa d’una acció formativa destinada a potenciar les capacitats i habilitats d’aquelles persones que desenvolupen treballs de suport i de cura de les persones a domicili.

El proper 19 d’octubre s’iniciarà la primera edició d’aquesta acció formativa centrada en el rol del cuidador o assistent domiciliari, emmarcada plenament en el reforç de l’atenció sociosanitària de proximitat i més concretament en l’atenció domiciliària d’acord amb les directrius enunciades en el marc del Pla Nacional de Salut 2020 presentat aquesta setmana.

Els cuidadors o assistents a domicili esdevenen un element clau en l’atenció a domicili d’aquelles persones que es puguin trobar en una situació de fragilitat i dependència, així com un suport essencial per a les seves famílies, prestant serveis de cura i de suport perquè aquestes puguin dur a terme les seves activitats de la vida diària i quotidiana en les millors condicions i efectuant el seu treball de forma coordinada amb la resta de professionals sanitaris i socials, que a un moment donat, puguin haver d’intervenir. Així doncs la capacitació de la figura del cuidador juga un paper fonamental en la qualitat de l’atenció de proximitat a les persones en situació de fragilitat i dependència, després d’haver-se constatat que moltes de les persones que actualment duen a terme aquesta activitat laboral no disposen d’una formació específica en la matèria. És per aquest motiu que des del Ministeri de Salut, Afers Socials i Ocupació, en estreta col·laboració amb el Ministeri d’Educació i Ensenyament superior s’ha cregut necessari organitzar una formació que els permeti adquirir els coneixements, les competències i les habilitats bàsiques per desenvolupar de manera adequada la seva tasca del cuidador.

En aquesta primera edició de la formació, finançada pel Ministeri de Salut, Afers Socials i Ocupació, s’hi podran inscriure 15 persones. La formació finalitzarà a finals de desembre i tindrà una durada total de 50 hores. El proper dimarts 6 d’octubre del 2015 a les 18.30 h es durà a terme una sessió informativa al centre cultural La Llacuna d’Andorra la Vella, els interessats podran formalitzar allí mateix la preinscripció al curs. D’altra banda totes aquelles persones interessades que no puguin assistir a aquesta sessió, poden dirigir-se a l’Àrea de Formació Continuada del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, ubicada al Centre de Formació Professional d’Aixovall.

Aquest curs s’emmarca dins el pla de formació per persones i professionals que treballen amb persones en situació de fragilitat i dependència, pla que inclou actuacions diverses com ara la implementació d’un postgrau en atenció a la persona gran impartit per la Universitat d’Andorra juntament amb la Universitat de Vic, dirigit als professionals de l’àmbit social i de la salut, que també s’ha iniciat recentment i que compta amb 19 alumnes inscrits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada