Salut es planteja una revacunació per d’aquí a un any en funció de l’evolució de la Covid-19

Martínez Benazet a la comissió legislativa de Sanitat
Martínez Benazet a la comissió legislativa de Sanitat. Foto: Consell General/Eduard Comellas.

L’Executiu es planteja, en un any, impulsar una revacunació de Covid-19 al conjunt de la societat. Així ho ha avançat el ministre de Salut, que ha destacat que les dades continuen sent favorables i que caldrà veure quines mesures s’adopten en sectors com els de l’oci nocturn en les properes setmanes.

Salut exposa, en el marc de la comissió legislativa de Sanitat, que l’evolució del virus és favorable, un fet que s’associa generalment a la vacunació. Carme Pallarés, l’encarregada de farmacovigilància del SAAS, ha plantejat que fins al 31 d’agost només s’han registrat un 0,64% de notificacions adverses a la vacuna. 

Concretament 616 casos, set dels quals han estat considerats greus i dos associats directament a la vacunació. Quant a les terceres dosis, l’Executiu no es planteja administrar-les a tothom, però caldrà veure si en un futur és necessari revacunar la població.

Amb referència als sanitaris no vacunats, Salut no els obligarà a posar-se el vaccí. Això sí, assumiran el cost dels tests d’antígens. Pel que fa a la freqüència, dependrà dels pacients amb què es treballi.

També s’ha fet balanç de la reobertura de l’oci nocturn, que no es plantegen tornar a tancar. Ara caldrà veure quines mesures s’adopten en les properes setmanes. La intenció és proposar mesures lleugeres com ja s’ha plantejat en sectors com el de la neu.

TOTES LES NOTÍCIES