salut

El Govern d’Andorra i el Col.legi d’Infermeres i Llevadores han organitzat una jornada per la presentació de la guia Consells pràctics d’alimentació i activitat física durant l’embaràs, lactància i primera infància consistent en la taula rodona “Salut i alimentació en l’embaràs, lactància i primera infància”. L’acte, que comptarà amb els autors de la guia, se celebrarà el proper dilluns amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Llevadora (5 de maig) i de l’Infermer/a (12 de maig) i dintre del marc de l’Estratègia nacional per la nutrició, l’esport i la salut.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) considera que portar un estil de vida saludable i en particular una alimentació correcta i segura durant la gestió i els primers anys de vida té beneficis per a la salut per la resta de la vida. Una adequada alimentació maternal abans i durant l’embaràs constitueix, un dels factors que afavoreixen l’òptim desenvolupament fetal.

De la mateixa manera, la promoció de l’alletament maternal i l’educació nutricional de les mares gestants per aprendre a introduir una alimentació complementària de forma adequada i segura a les etapes inicials de la vida dels seus fills, esdevenen avui polítiques de prevenció de la salut rellevants, en tant, que aquestes accions poden incidir en la reducció del risc de patir malalties cròniques quan aquests arribin a la seva edat adulta.

Això ha motivat la producció de la guia “Consells pràctics d’alimentació i activitat física durant l’embaràs, lactància i primera infància”, a fi de proporcionar a totes les dones i al seu entorn familiar, recomanacions i consells en l’àmbit de l’alimentació i de l’activitat física abans, durant i després d’una etapa tant especial de la seva vida com és un embaràs

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada