hospital2La conclusió de les enquestes epidemiològiques que ha dut a terme el ministeri de Salut és que no hi ha cap focus de legionel·losi al país: es tracta de tres casos aïllats que han coincidit en el temps. Cristina Rodríguez ha explicat els protocols que s´han seguit els darrers dies. La ministra diu que cada any, aquest també, Andorra registra algun cas de la malaltia. L’especificitat aquest cop és que hi ha hagut tres casos, pràcticament, de manera simultània. Per això s’ha esperat a tenir totes les dades per informar la ciutadania.

Sempre que es detecta un cas de legionel·losi al país, cosa que succeeix habitualment, s’engeguen uns protocols ja establerts per descartar que hi hagi un focus que hagi pogut originar un brot.

Es fan enquestes epidemiològiques, es revisen els focus clàssics del bacteri de la legionel·la i, a partir d’aquí, s’extreuen conclusions i s’informa la població. L’objectiu últim de tot el procediment és identificar si, efectivament, hi ha un focus.

Realitzat tot el procés, el ministeri de Salut no n’ha detectat cap i, per tant, de moment descarta que n’hi hagi un. Es tracta de tres casos aïllats però han despertat l’alarma per la coincidència en el temps i l’espai.

Malgrat que, aparentment no hi ha cap brot de legionel·losi a Andorra, la ministra ha assegurat que arran dels tres últims casos es mantenen especialment vigilants esperant que no n’hi hagi cap més. Pel que fa als tres pacients, dos homes i una dona, dos són a l’UCI, on un continua en estat crític, mentre que l´altre està estable dins la gravetat. La dona és a planta i pròximament podria tornar a casa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada