El  conseller de Salut, Antoni Comín, ha visitat aquesta tarda la Fundació Sant Hospital (FSH) de la Seu d’Urgell, institució que gestiona l’hospital d’aguts d’aquesta localitat i recursos sociosanitaris i residencials. Durant la visita, Comín s’ha reunit amb el Patronat de la FSH i ha garantit que el Departament de Salut seguirà compromès amb actuacions que ajudin a la seva consolidació econòmica i assistencial. En aquest sentit, el conseller ha comunicat que Salut, a través del Servei Català de la Salut (CatSalut), mantindrà fins l’any 2018 l’aportació extraordinària neta d’1 milió d’euros anual -que ja s’ha implantat al 2016-, per tal de facilitar que la FSH pugui eixugar el deute que té amb la Generalitat.

La FSH arrossega un dèficit que ha estat objecte de diversos plans de viabilitat i d’empresa. Per això, l’any 2011 es va autoritzar el CatSalut a atorgar un pagament a compte a la FSH per import de 4,5 milions d’euros. Davant l’impossibilitat per part de la institució de fer front al retorn, es va demanar a la Generalitat ajuda per permetre liquidar aquest deute. En una visita que van dur a terme el passat març, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el mateix conseller Comín, es van comprometre a trobar un mecanisme que facilités a la FSH el retorn de la bestreta, en el marc d’un pla d’empresa. “L’Hospital ha fet un gran esforç per aplicar el pla de viabilitat des de l’any 2014 i ens sembla que per a la Seu i per a tota la comarca, és una molt bona noticia que amb aquesta aportació extraordinària es pugui seguir aplicant el seu pla”, ha destacat Comín.
 
El titular de Salut ha emfatitzat que “financerament tenim un hospital salvat”. “Fa uns anys tenia una situació complicada, però avui està sanejat, té un deute en vies de solució i té un projecte assistencial d’una altíssima qualitat”, ha continuat el conseller abans de resumir com a “esplendorosos” el present i el futur de la Seu. Comín ha recordat que “tots els hospitals públics formen part d’una única xarxa: el CatSalut” i que, per tant “la Generalitat és responsable de tots els hospitals, perquè tots són finançats i planificats des del CatSalut”. I ha afegit: “Pocs països d’Europa tenen una xarxa hospitalària tan porosa i repartida per tants punts del territori com la que tenim aquí, la qual cosa és una de les garanties de la qualitat que té el nostre sistema de salut”.
 
Acompanyat per l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, Comín també ha visitat el primer nadó del 2017 de la localitat, que precisament ha nascut avui. Per últim, el conseller ha visitat el terreny –cedit per l’Ajuntament- on es construirà un nou centre d’atenció primària (CAP), les obres del qual es preveu licitar durant aquest any 2017. En les actuals instal·lacions de la FSH s’ubica el CAP de la Seu d’Urgell, però les seves característiques estructurals van aconsellar la construcció d’un nou espai.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada