El  Ministeri de Salut ha alertat aquest dimecres de la retirada del mercat de la solució de neteja i desinfecció de lents de contacte Easysept Hydro Plus, codi de formulació BL-3100-EZS05, fabricades per Bausch & Lomb Incorporated. L’usuari del producte podria tenir símptomes en els ulls com cremor, irritació, ulls vermells i en casos més excepcionals algunes conseqüències més greus per a la salut.

El Ministeri de Salut ha tingut coneixement a través de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) de la retirada del mercat de la solució de neteja i desinfecció de les lents de contacte Easysept Hydro Plus, codi de formulació BL-3100-EZS05, fabricades per Bausch & Lomb Incorporated.

L’empresa ha adoptat aquesta mesura al detectar que, durant les proves internes realitzades que simulen l’ús normal del producte, en algunes ocasions s’ha detectat peròxid residual en els estoigs després de la neutralització per sobre de les especificacions. En aquest cas l’usuari del producte podria tenir símptomes en els ulls com ara cremor, irritació, ulls vermells i en casos més excepcionals algunes conseqüències més greus per a la salut.

Des del Ministeri es recomana als centres sanitaris i distribuïdors que tinguin aquest producte que es posin en contacte amb l’empresa per a la seva devolució i que intentin identificar els usuaris als quals se’ls hauria lliurat; i als pacients, que no l’utilitzin i que el lliurin on el van adquirir per a la seva substitució, i que utilitzin un altre envàs de solució de neteja i desinfecció.

Text: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada