S’alliberen dos cabirols recuperats per la Unitat de Fauna

La  Unitat de Fauna del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat ha alliberat aquest matí dos cabirols que des de principi del mes de juliol s’han recuperat al centre de Santa Coloma.

Les dues cries van ser trobades per un ramader, al seu terreny a la parròquia d’Ordino, i les va agafar pensant que estaven abandonades. Posteriorment va avisar els banders que van haver de portar els cabirols al centre de la Unitat de Fauna perquè la mare dels animals ja no els hauria alletat a causa de la intervenció humana.

Per evitar aquest rebuig entre animals, es recorda que la manipulació de qualsevol cria l’ha de fer exclusivament en primer lloc els banders, amb les tècniques adients.

Aquest matí, per procedir a l’alliberament dels animals, els efectius de la Unitat de Fauna han treballat de manera molt acurada per tal de manipular el mínim els cabirols i provocar-los el menor estrès possible. Una vegada han estat degudament sedats per un veterinari del Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat se’ls ha traslladat fins a un terreny, de grans dimensions i òptim per aquest tipus d’operacions, cedit per un propietari privat situat a la zona dels plants de Juberri. Aquí romandran entre 7 i 10 dies, i passat aquest període d’adaptació se’ls deixarà sortir de manera voluntària per entrar al bosc, i començar així la seva vida en total llibertat.

Actualment, els cabirols pesen uns 10 quilos, i tenen l’edat idònia per a l’adaptació al medi natural abans l’arribada de l’hivern. El Centre de Recuperació de Fauna atén al llarg de l’any, per motius diversos, uns 200 animals.

(Foto: SFGA)
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.