S’allarguen les autoritzacions d’immigració temporals fins al 15 de juny

Oficina del Servei d'immigració
Oficina del Servei d’immigració

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres, a proposta del titular de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, l’allargament fins al dia 15 de juny de les autoritzacions d’immigració temporals –de la campanya d’hivern 2019-2020– de totes aquelles persones que romanen a Andorra perquè els seus països no han permès el retorn dels nacionals o bé per les dificultats de mobilitat a causa de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2.

Aquest dimecres també s’ha aprovat l’obligació dels titulars d’aquestes autoritzacions de personar-se al Servei d’Immigració en el termini de cinc dies hàbils a comptar de l’entrada en vigor dels Reglaments per tal de poder saber de manera exacta quants temporers encara romanen a Andorra.

En aquest sentit, cal recordar que el passat 1 d’abril l’Executiu va prorrogar les autoritzacions dels temporers fins al 3 de maig, ja que hi havia molts països, especialment de l’Amèrica del Sud, que van tancar el seu espai aeri. Es van tornar a allargar els permisos fins al 15 de maig i es va prorrogar de nou aquesta tipologia d’autoritzacions fins al 31 de maig.

Ara, vist que avui dia la situació segueix essent similar, s’ha aprovat la modificació dels Reglaments de quota especials de les autoritzacions temporals per a les activitats de la temporada d’hivern 2019-2020. Un canvi que estableix la pròrroga aquesta tipologia d’autoritzacions fins al 15 de juny del 2020.

Degut a les accions preses per molts governs per limitar la circulació de les persones, no tots els titulars dels permisos temporals han pogut tornar als seus països, quan en una situació normal, un cop acabada la temporada d’hivern, ja ho haurien fet.

En aquestes circumstàncies, des del Ministeri d’Afers Exteriors se segueix en contacte i en coordinació constant amb la xarxa diplomàtica dels països d’origen dels temporers per agilitzar la seva repatriació.

TOTES LES NOTÍCIES