bpa

El Govern ha aprovat un decret que allarga el període en el qual es poden acollir les empreses i negocis de clients de BPA al programa de finançament aprovat el passat mes de març. El decret que publica aquest dimarts el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) allarga el període de sol·licitud fins al 31 de desembre del 2015.

El Govern explica que s’ha pres aquesta decisió després d’haver conegut el procés de resolució de BPA presentat per l’AREB i de la seva previsió de calendari, per garantir la liquiditat de les empreses i negocis que operen preferentment amb BPA i que s’han vist afectats per aquesta situació. En aquest sentit, l’Executiu assenyala que aquest decret permet, d’una banda, continuar assegurant les línies de finançament ja atorgades, i d’altra banda, oferir la possibilitat d’acollir-s’hi a les empreses i negocis clients de BPA que no s’hagin acollit al primer decret.

La línia de finançament aprovada és, tal com ja es va acordar inicialment, per un import total de 45.000.000. Als pagaments autoritzats que els beneficiaris hagin de realitzar a Andorra s’hi destinen 35.000.000, i als pagaments a l’estranger s’hi destinen 10.000.000. El tipus d’interès que s’aplicarà a les línies de finançament atorgades als empresaris s’estableix en l’euríbor a tres mesos més el 2%, sense comissions d’obertura, de cancel·lació ni de no-utilització.

Tal com ja establia el primer decret, del 26 de març, poden acollir-se a aquest programa extraordinari de finançament únicament empreses i negocis que siguin clients de BPA i que acreditin que no disposen de saldos bancaris suficients, ni línies de finançament autoritzades i no disposades en la seva totalitat en altres entitats. A través d’aquest programa es poden finançar únicament les operacions lligades al pagament de nòmines del personal, cotitzacions a la CASS, proveïdors, lloguers i despeses de funcionament habitual i necessari per a l’empresa o el negoci.

El decret publicat aquest dimarts manté les condicions de l’anterior, i afegeix que les línies de finançament poden ser contractades per un termini que no pot superar el 31 de desembre del 2015, i s’han de poder cancel·lar anticipadament a petició dels beneficiaris del programa, en qualsevol moment, si no presenten una posició deutora. A més, s’estableix que els saldos disposats de les línies de finançament atorgades en el marc d’aquest decret es garanteixen per mitjà de la pignoració equivalent dels saldos disponibles de l’empresa o el negoci que operi a BPA més l’import de crèdit existent, autoritzat i no disposat.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada