Salazar i Cornella descarten postular com a primer secretari del comitè executiu al congrés del maig

La primera secretària del Partit Socialdemòcrata (PS), Judith Salazar, i el secretari d’organització, Marc Cornella, s’han descartat com a candidats a primer secretari del comitè executiu que surti del congrés que el partit celebrarà al mes de maig. Ni l’un ni l’altre neguen participar de la futura executiva però descarten ocupar el càrrec de més responsabilitat, ja que apunten que d’aquí podria sortir el candidat a les eleccions del 2015. Per la seva banda, el president del partit, Víctor Naudi, ha considerat que és massa d’hora per preveure el que passarà al maig.

Els preparatius pel congrés que el PS afrontarà el proper mes de maig han estat presents a la reunió del consell directiu socialdemòcrata d’aquest dissabte. En una roda de premsa posterior, la primera secretaria del partit, Judith Salazar, i el secretari d’organització, Marc Cornella, han afirmat que ells no aspiraran al càrrec de primer secretari al proper congrés, un càrrec que segons Salazar tindrà projecció de cara a les properes eleccions de 2015.

‘En principi el primer secretari entrant a la propera executiva és el que tindrà la màxima responsabilitat política a nivell de partit i probablement es pot dibuixar com un possible candidat a 2015’, ha declarat Salazar. La socialdemòcrata ha assenyalat que no té intenció d’encapçalar el partit a les eleccions de 2015 i per tant s’ha descartat.

‘Per tema professional i responsabilitat comunal, probablement, i dic probablement, jo tampoc hi sigui’, ha coincidit Cornella, que ha afegit que es vol centrar en la seva feina d’oposició al Comú d’Andorra la Vella.

‘Nosaltres érem conscients quan vam accedir a l’executiva que era un moment dificultós pel PS, que havíem perdut com havíem perdut, i érem conscients que veníem a afrontar un moment que no era fàcil pel partit’, ha explicat Salazar.

Per tal d’arribar al congrés amb una diagnosi fidel de com es troba el partit des del PS s’han elaborat una sèrie d’enquestes els resultats de les quals es coneixeran en els propers mesos. Entre les preguntes que s’han formulat n’hi ha algunes que es refereixen al funcionament orgànic del partit i a les coses que s’haurien de canviar per millorar-lo.

‘La diagnosi del partit no només afecta a la militància, també havíem de parlar amb diferents actors socials, i s’han fet sondejos prop de la ciutadania aleatòriament, per tant tenim la fase de diagnosi tancada però encara hem de tancar les conclusions i presentar-les al comitè’.

Per la seva banda l’actual secretari general, Víctor Naudi, ha considerat que és massa aviat per parlar del seu paper a al futur comitè executiu sortint del congrés de maig i no s’ha volgut pronunciar sobre el seu futur.

El PS espera presentar al proper congrés un únic full de treball. L’elaboració d’aquest full s’articularà en tres fases: en una primera fase, les diverses comissions de treball del partit proposaran les seves conclusions; en una segona fase, una comissió de redacció s’encarregarà d’unificar i redactar un sol text de treball que es remetrà a tota la militància; i en una tercera fase qualsevol militant podrà proposar esmenes al text que es tractarien en futurs consells executius previs al congrés.

1 comentari

  1. una correcció. El que s’ha celebrat avui es un Comitè Directiu i no un executiu com es diu en el text.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES