Les obres de l’allargament del telecadira del Pla de les Pedres fins a la zona de Bordes d’Envalira s’iniciaran abans que comenci la temporada. Així ho ha afirmat un Jordi Torres, cònsol major d’Encamp, que ha assegurat que s’ha arribat a una solució en un dels punts de l’acord d’inversions amb Saetde. “Portem tot l’estiu negociant aquest acord i l’hem desbloquejat amb dos punts d’inversions dels quals en sortim tots beneficiats”, ha explicat Torres.

Aquests dos punts d’inversions són a Encamp i a la zona esmentada del Pla de les Pedres. “Nosaltres necessitàvem que Saetde fes una sèrie d’inversions al Funicamp i ells les necessitaven en els territoris de Concòrdia”, ha resumit el cònsol major. A Encamp les inversions estaran centrades a millorar la zona d’acollida del telecabina i en ampliar-ne la capacitat un 20%. En aquest sentit, Torres ha explicat que les obres del hall del Funicamp es començaran abans que s’iniciï la temporada, i que les deu o onze cabines que s’afegiran, arribaran en el període de dos anys.

Aquesta inversió, que sumada a la que es durà a terme a la zona del Pla de les Pedres, arribarà com a mínim uns quatre milions d’euros i l’afrontarà Saetde en la seva totalitat. La societat explotadora de pas de la Casa-Grau Roig, en contrapartida, podrà fer inversions en els terrenys de Concòrdia. L’allargament del telecadira del Pla de les Pedres començarà a fer-se aquest mateix any, mentre que les pistes adjuntes tenen un objectiu a dues temporades vista.

En el marc de la novetat de les pistes que es faran fins a la zona de Bordes d’Envalira, Torres ha destacat la importància que tenen per a Encamp: “Actualment només tenim una via de retorn des de Grau Roig fins al Funicamp, que és el telecadira del Cubil, i amb aquesta ampliació, encara que hi hagués problemes amb aquest telecadira, sempre podrem garantir com a mínim una manera de tornar”.

El consell de comú de dijous vinent serà l’encarregat de votar unes mesures que el cònsol major espera que siguin per unanimitat, perquè “hem informat l’oposició amb temps i han tingut temps d’analitzar-ho”. L’objectiu de Torres és demostrar la bona intenció d’avançar en l’acord d’intencions amb Saetde per poder tancar-lo abans d’acabar el mandat.

 

L’aeroport, condicionat al desenvolupament de l’estació

El cònsol major de la parròquia encampadana també ha mencionat la proposta de fer un aeroport en la mateixa zona de les Bordes d’Envalira, malgrat que aquest projecte encara ha de recórrer moltes passes per ser analitzat en profunditat. “La Cambra de Comerç ens va exposar la idea i evidentment és un projecte que afecta el Pla d’Envalira, per això els vam dir que quan tinguessin els estudis definitius ho analitzaríem de manera conjunta”, ha explicat un Jordi Torres que condiciona el projecte de l’aeroport a les afectacions que pogués tenir en el desenvolupament de l’estació. “Si es tanca l’acord amb la societat explotadora i els territoris de Concòrdia els acaba gestionant Saetde, haurem de veure si amb ells és compatible la idea de l’aeroport o no”, ha conclòs el cònsol major.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada