S’adjudiquen les auditories energètiques de 6 centres escolars d’Andorra

El Govern ha aprovat avui adjudicar els treballs d’auditories energètiques de sis edificis de l’administració general en el marc del programa 3E (Eficiència energètica a les escoles).

L’objectiu del programa, promogut pel ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat juntament amb el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, és rehabilitar des del punt de vista energètic, la majoria dels centres escolars del país tenint en compte el rol exemplar de l’Administració en promoure l’estalvi energètic.

Amb la realització d’aquestes auditories energètiques es superarà la barrera del 50% de centres escolars del país que hauran estat auditats amb l’objectiu de poder planificar i prioritzar els projectes de millores energètiques a realitzar en aquests edificis públics.

El programa 3E, repercutirà en un estalvi energètic important als edificis públics, que pot arribar al 30% del consum actual d’aquests edificis. Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca en els objectius del Llibre blanc de l’energia, i que a més s’ha decidit engegar en els centres educatius del país per la doble vessant que es pot aconseguir, a més de donant exemple com a administració, incidint pedagògicament en els alumnes dels centres i les seves famílies.

Les empreses adjudicatàries de les auditories són: Enginesa per les escoles andorranes de maternal de 1a ensenyança d’Encamp i d’Ordino per valor de 9.561,46 euros i 10.672,76 euros respectivament, i pel Centre de Formació professional d’Aixovall per valor de 9.561,46 euros; Origina per l’escola andorrana de 2ª ensenyança d’Ordino per valor de 8.882,50 euros; Sud Pirineus per l’escola andorrana maternal i de 1ª ensenyança de Sant Julià de Lòria per valor de 7.045,42 euros; i UTE Aurea-CM per  les escoles andorrana i espanyola de maternal i de 1ª ensenyança d’Escaldes- Engordany per valor de 10.868,00 euros

El Govern adjudica els treballs d’adequació dels espais interiors de l’escola francesa d’Encamp

El Govern ha aprovat avui, a proposta del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, adjudicar els treballs d’adequació dels espais interiors de l’escola francesa d’Encamp a l’empresa Empub per un import de 72.059,59 euros.

Aquests treballs es deriven de la marxa de l’ensenyament espanyol ubicat en aquest edifici, i tenen com a objectiu ampliar les aules i donar més espai a l’aula de psicomotricitat amb l’enderroc dels espais interiors. Els treballs també consistiran en la remodelació dels sanitaris.

Les obres es realitzaran durant el període de vacances escolars d’estiu amb un termini d’execució de 6 setmanes.