S’adjudica la concessió administrativa del centre medicoesportiu d’alçada per 40 anys

El Govern ha adjudicat la concessió administrativa de la construcció, l’explotació i el manteniment del Centre Residencial en Alçada Medicoesportiu d’Andorra (CRAMEA) a l’empresa andorrana CES 2508 SLU. L’adjudicació s’ha acordat al Consell de Ministres un cop vist l’informe de valoració de la proposta que recull els diferents informes dels departaments implicats, la Secretaria d’Estat de Diversificació Econòmica, els Departaments de Cultura, Salut, Ordenament Territorial i la Secretaria d’Estat d’Esports. Tots ells conclouen que l’oferta presentada per l’empresa adjudicatària compleix els requisits establerts en el plec de bases del concurs.

El Consell de Ministres ja va declarar el 9 de desembre projecte d’interès nacional la construcció d’aquest centre residencial en acord amb Departament d’Obres Públiques i Urbanisme del Comú d’Encamp. El període d’adjudicació és de 40 anys, així es va especificar en l’addenda del passat mes de desembre del contracte signat el 1993 amb el Comú d’Encamp.

A final del mes de desembre del 2015, el Govern d’Andorra va publicar al BOPA l’edicte relatiu a un concurs internacional per aquesta concessió administrativa, es va presentar una única oferta, a càrrec de la societat CES 2508 SLU. L’obertura de plec va tenir lloc el 17 de març del 2016.

El CRAMEA està projectat com un equipament situat a l’edifici de l’antiga emissora de Sud Ràdio, destinat a esportistes professionals o semi professionals que podran accedir a unes instal·lacions per a estades de residència més o menys llargues adequades a la preparació física, l’entrenament i la recuperació post esforç, així com a tractaments mèdics propis de la medicina esportiva. La seva especificitat és que els esportistes adaptaran el seu organisme durant la seva estada en l’alçada, ja que l’equipament es troba a 2.500 metres.

El Govern ha valorat que aquest projecte originarà un pol medico-esportiu i de recerca de màxima categoria a més d’oferir un atractiu turístic d’interès. També s’ha valorat la posada en valor d’aquest edifici emblemàtic inventariat en el catàleg del Ministeri de Cultura, Joventut i Esports. En aquest sentit s’ha tingut en compte en el plec de bases que un dels requisits és que s’haurà de respectar la fisonomia, estructura, aspecte i elements arquitectònics de l’immoble a efectes de preservació de les qualitats històriques, socials i arquitectònics lligats a aquesta edificació.

La signatura amb l’empresa adjudicatària està prevista per finals del mes de setembre. Es preveu que el començament de les obres es dugui a terme la primavera del 2017 i es concloguin la tardor del 2019.

Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.