S’actualitzen les tarifes de reembossament per a desplaçaments i allotjament de malalts i acompanyants

El Consell de Ministres ha aprovat, a proposta del titular de Salut, Joan Martínez Benazet, el Reglament regulador de les prestacions de reembossament de despeses de desplaçament i allotjament per dur a terme tractaments o proves diagnòstiques que no es poden realitzar a Andorra. El tractament entrarà en vigor el pròxim 2 de gener.

El Reglament regula les tarifes, les condicions i el procediment per al reembossament d’aquests conceptes tant per al pacient com per un acompanyant (quan aquest es requereixi). Així, s’actualitzen les tarifes existents de manera que s’adaptin el màxim possible als costos reals i el reembossament passa a ser del 100%. A més, es cobreix l’allotjament de l’acompanyant, quan es requereixi, si el malalt es troba ingressat i ja no serà necessari presentar factures per cobrir els àpats i altres despeses complementàries.

Més concretament, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones que es desplacen diàriament fora del país per dur a terme sessions de radioteràpia per un càncer, el Reglament regula també la incorporació d’un servei de taxi diari individual. El servei s’adaptarà als horaris del tractament dels pacients, els recollirà al seu domicili i els retornarà a casa una vegada finalitzada la sessió.

Govern aprova el finançament de la micropigmentació mamària en persones que han patit una mastectomia
A més, el Govern també ha aprovat el decret de finançament de la micropigmentació mamària en persones que han patit una mastectomia.

En aquest sentit, tenint en compte la rellevància de la micropigmentació en la recuperació psicoemocional de la malaltia, l’Executiu ha valorat que aquest procediment ha de comptar amb finançament públic. En concret, el ministeri de Salut finançarà el procediment de micropigmentació de l’aurèola mamària i del mugró establint una tarifa màxima, que s’abonarà a les dones amb la presentació de la recepta mèdica d’un metge especialista en cirurgia, oncologia o ginecologia, així com la factura del centre. En concret, aquesta tarifa màxima és de 220 euros per mama i 380 euros les dues mames.

Els centres que efectuen els procediments de micropigmentació han de ser centres degudament autoritzats per efectuar tècniques de decoració corporal.