S’acorda amb Bèlgica l’impuls de les relacions econòmiques i la negociació d’un CDI

saboyaEl Ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, s’ha reunit aquest dimarts amb el seu homòleg de Bèlgica, Didier Reynders. La trobada, celebrada a Brussel·les, ha servit per tractar diferents qüestions bilaterals com ara la intenció de negociar un conveni per evitar la doble imposició entre Andorra i Bèlgica, així com la millora dels intercanvis econòmics entre tots dos països en el marc de l’obertura econòmica que està implementant el Principat.

En aquest sentit, Saboya i Reynders han explorat la possibilitat d’organitzar jornades per a la posada en contacte dels diferents agents econòmics andorrans i belgues, en la línia d’altres missions en aquest mateix àmbit realitzades als països amb els quals Andorra vol impulsar els intercanvis econòmics.

A la trobada, els titulars d’Afers Exteriors d’Andorra i Bèlgica també han parlat de la participació dels petits estats al Mercat Interior de la UE i del suport de Bèlgica en aquest procés d’acostament a la UE.

La delegació belga estava integrada pel cap de gabinet adjunt, Willem Van de Voorde; la directora general adjunta dels Afers Europeus, Liliane Bloem; i la directora del Servei Europa Occidental, Europa Central i Amèrica del Nord, Denise De Hauwere. Per part andorrana també ha participat a la reunió l’ambaixadora d’Andorra a Bèlgica, Eva Descarrega, i el conseller de l’ambaixada Xavier Trota.