saboya

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha clos aquest divendres una visita oficial de dos dies a la República Txeca. En el marc de la visita, Saboya ha mantingut reunions amb el ministre d’Afers Exteriors de la República Txeca, Lubomír Zaorálek; la ministra de Turisme i Desenvolupament Regional, Karla Slechtová, la vice-ministra de Finances, Simona Hornochová i el vice-ministre pels països no europeus i la diplomàcia econòmica, Martin Tlapa.
L’encontre amb el ministre d’Afers Exteriors s’ha centrat en l’apropament d’Andorra a la Unió Europea, en particular l’accés del Principat al mercat interior de la UE i del respecte per les especificitats com reconeix el Tractat de Lisboa, així com en el procés d’obertura econòmica que viu el país. En aquest context, Zaorálek ha felicitat Andorra per les reformes dutes a terme en matèria econòmica i fiscal en un període de temps tan curt per tal de garantir un marc de seguretat jurídica per al conjunt dels sectors econòmics, per facilitar el desenvolupament dels sector dels serveis.

En la reunió amb la vice-ministra de Finances, Simona Hornochová, s’ha acollit molt positivament l’entrada en vigor ara fa un any de l’acord d’intercanvi d’informació fiscal (TIEA) entre la República Txeca i el Principat d’Andorra i s’explora la possibilitat d’iniciar converses en un futur per negociar el conveni per evitar les dobles imposicions.

El ministre Saboya i el vice-ministre pels països no europeus i la diplomàcia econòmica, Martin Tlapa, han examinat la dimensió econòmica de les relacions entre Andorra i la República Txeca i les possibilitats que ofereixen els dos països en matèria d’inversió estrangera, així com l’intercanvi de bones pràctiques en temes relatius a clústers.

La ministra de Turisme i Desenvolupament Regional, Karla Slechtová i el ministre Saboya han valorat molt positivament el Protocol d’entesa en turisme signat per ambdós països el 2013 i s’han examinat vies per intensificar la cooperació amb matèria turística i dur a terme projectes conjunts.

D’altra banda, el ministre ha aprofitat per mantenir una trobada amb el director executiu de l’associació de bancs txecs, Pavel Stepanek, on s’ha informat de les mesures adoptades per les autoritats competents del Principat per tal de respondre de manera òptima a la situació del BPA i de garantir l’estabilitat, la competitivitat i el prestigi del sistema financer.

El ministre Saboya s’ha trobat també amb la degana de la facultat de lletres de la Universitat Carolina de Praga, Mirjam Fried, per avaluar molt positivament l’Acord vigent entre el Govern d’Andorra i la Universitat Carolina que es remunta al 1991 i ofereix un lectorat de català que suposa la promoció internacional de la llengua i cultura d’Andorra.

La visita ha posat de relleu la predisposició d’avançar en matèries d’interès comunes i ha deixat palès les excel•lents relacions que mantenen els dos estats.

(Foto: S.F.G.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada