Saboya s’entrevista amb representants de la Comissió Europea per preparar l’Acord Monetari

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha realitzat una visita de treball a Brussel.les per tal de mantenir entre ahir i avui diferents trobades amb alts càrrecs del Servei Europeu d’Acció Exterior i representants de la Comissió Europea. En el marc d’aquesta visita, Saboya s’ha reunit amb el cap d’unitat de la Direcció General d’Afers econòmics i financers de la Comissió Europea, Benjamin Angel, amb l’objectiu de preparar el treball necessari per la implementació de l’Acord Monetari. El ministre d’Afers Exteriors també s’ha reunit amb el director per Europa i Àsia central, Miroslav Lacjak, i el cap d’unitat dels països de l’Europa occidental no membres de la UE, Gianluca Grippa, a fi de donar continuïtat a les converses sobre el marc institucional adequat pels microestats per una participació progressiva al mercat interior.

D’altra banda, el ministre Saboya s’ha entrevistat amb la directora encarregada de la governança del mercat únic de la Direcció General de Mercat Interior i Serveis, Emer Daly, i del cap d’unitat d’Afers Internacionals, Olivier Salles. L’objectiu de la reunió ha estat el d’abordar l’evolució del model d’apropament a la Unió Europea i informar del procés d’obertura econòmica al Principat.

Saboya ha mantingut també una trobada amb el representant permanent de Xipre a la UE, Kornelios Korneliou, que presidirà el Consell de la Unió Europea a partir del proper mes de juliol, donant continuïtat a l’actual presidència danesa. Durant les diferents reunions, el ministre d’Afers Exteriors ha aprofitat per presentar les línies de l’obertura econòmica d’Andorra. El ministre ha estat acompanyat per l’Ambaixadora del Principat d’Andorra a la UE, Eva Descarrega i pel conseller de l’ambaixada Xavier Trota.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *