saboya-desirEl ministre de d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i el secretari d’Estat d’Afers Europeus del Govern francès, Harlem Désir, han mantingut una reunió de treball aquest dijous a la seu del Ministeri d’Afers Exteriors a París.

Saboya i Désir han posat de relleu les excel·lents relacions existents entre França i Andorra. El ministre Saboya ha destacat la voluntat expressada des del nou Govern de seguir treballant amb França per reequilibrar i de reforçar les relacions bilaterals en particular en l’àmbit econòmic. En aquest sentit ha fet part de la propera missió econòmica entre Andorra i la Regió Midi-Pyrénées que tindrà lloc a finals del primer semestre i de la importància de seguir treballant en la millora dels accessos entre França i Andorra.

El ministre Saboya ha explicat que l’inici de les negociacions amb la UE i la voluntat d’accedir al mercat interior s’inscriuen en la continuïtat de l’important procés de reforma que Andorra ha realitzat en el passat mandat.              

També ha informat Désir de la situació de l’afer BPA posant en relleu que és indispensable seguir el camí de les reformes i de la transparència financera internacional. En aquest sentit, ha destacat la importància de la incorporació de la legislació en matèria de lluita contra el blanqueig en el marc de la implementació de l’Acord Monetari, així com el fet d’haver anticipat l’adaptació de la legislació europea en matèria de resolució d’entitats bancàries a fi de dotar-se dels instruments adequats per gestionar aquesta situació.

El secretari d’Estat als Afers Europeus ha reiterat el suport de França per tal que les negociacions de l’Acord d’Associació entre Andorra i la Unió Europea puguin avançar de la millor manera.
El ministre Saboya ha manifestat el suport d’Andorra per tal que la Cimera sobre el Clima que tindrà lloc a París el mes de desembre del 2015 sigui un èxit i ha convidat Désir a fer una visita oficial a Andorra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada