El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha mantingut entre aquest dilluns i dimarts a Madrid una sèrie de reunions de caràcter diplomàtic i econòmic.

Precisament en aquest darrer àmbit, Saboya ha realitzat una conferència col·loqui on ha explicat el procés d’obertura econòmica a Andorra i les oportunitats empresarials que se’n poden derivar als representats de més de 50 empreses i entitats vinculades a Alemanya.

Aquesta conferència s’ha produït en el marc del cicle de conferències “Economia a las 7”, organitzada per l’ambaixada d’Alemanya, i responent a la invitació de l’ambaixador alemany, Reinhard Silberberg. Saboya ha estat acompanyat de la diplomàtica andorrana Maira López i per l’agregat de turisme i comerç de l’ambaixada a Madrid, Jesus Ramírez.

En l’àmbit diplomàtic, el ministre, acompanyat per l’ambaixador d’Andorra a Espanya, Jaume Gaytán, ha assistit a la inauguració del II Fòrum Global de Sostenibilitat, organitzat per la Secretaria General Iberoamericana i Ernst & Young i presidit pel Príncep d’Astúries. En aquest context, el ministre d’Economia i Competitivitat espanyol, Luis de Guindos, ha ofert una visió de la situació econòmica a Espanya.

En l’àmbit de les relacions amb Espanya, el ministre Saboya ha mantingut una reunió de treball amb el Secretari d’Estat per a la Unió Europea, Iñigo Méndez de Vigo, durant la qual s’ha tractat el procés d’aproximació d’Andorra a Europa i el conjunt de temes presents a l’agenda bilateral.

El ministre s’ha reunit al Congrés dels Diputats amb membres de la comissió d’Afers Exteriors: Pablo Casado (PP), Jordi Xuclá (CIU), Carlos Salvador Armendáriz (UPN), Guillermo Mariscal (PP), Juan Moscoso (PSOE), Gema Conde (PP), Joan Josep Nuet i Pujals (IU-ICV) i Feliu Joan Guillaumes (CIU). Saboya ha presentat en aquest marc el procés d’obertura i de reformes impulsades pel Govern, presentació que ha estat seguida d’un debat on va respondre a les preguntes dels diputats

En el vessant econòmic, el ministre ha participat en un dinar de treball ofert per l’ambaixador de Colòmbia, Orlando Sardi de Lima, donant continuïtat a la visita de la ministra d’Afers Exteriors colombiana a Andorra el passat mes de febrer, María Ángela Holguín. Durant el dinar de treball s’ha avançat en una futura missió diplomàtica i econòmica a Colòmbia per obrir vies de col·laboració en l’àmbit turístic i empresarial.