Saboya participa en la 22a Sessió del Comitè de Ministres de l’OSCE

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya participa en la Sessió del Comitè de Ministres de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) que té lloc entre avui i demà a Belgrad (Sèrbia). La 22a sessió ministerial aplega Ministres d’Afers Exteriors dels estats participants OSCE i dels socis per la cooperació, així com caps d’organismes internacionals de la Unió Europea i el Consell d’Europa.

L’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) la composen 57 estats d’Europa, Àsia Central i Amèrica del Nord. Les activitats de l’OSCE se centren en tres dimensions: la dimensió humana, la dimensió politicomilitar i la dimensió econòmica i de medi ambient per tal de garantir la pau, la seguretat i l’estabilitat en l’àrea de l’Organització.
La sessió ministerial se centra en els debats que ha dut a terme l’organisme durant l’any en àmbits com el control de les armes, la lluita contra el tràfic d’ésser humans, la gestió de les fronteres, la prevenció i resolució de conflictes, la igualtat de gènere i/o l’observació d’eleccions.

En la sessió que té lloc a Belgrad s’han posat en relleu temes d’actualitat en els àmbits referits, en la seva intervenció Gilbert Saboya s’ha referit especialment als atacs terroristes ocorreguts recentment a París i en la necessitat de treballar conjuntament en la lluita contra el terrorisme. El ministre s’ha referit també a temes de migració i ha destacat el compromís d’Andorra en l’acollida de refugiats de Síria pactat dins el marc europeu. Pel que fa a la dimensió econòmica, Saboya ha refermat el compromís de transparència i cooperació per a la creació de marcs normatius per millorar el clima per als negocis i la inversió. El seu parlament també ha inclòs aspectes referents a les polítiques mediambientals globals i la seva aplicació local.

Durant la seva estada a Belgrad, el ministre té previstes reunions bilaterals amb responsables de política exterior de Finlàndia, Tailàndia, Letònia, Irlanda, Alemanya, Gràcia, Geòrgia i la Santa Seu.