saboya

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha participat els dies 4 i 5 de desembre del 2014 al 21è Consell de Ministres de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) que té lloc a Basilea (Suïssa).

El Consell de Ministres s’ha centrat en debatre la situació a Ucraïna i l’actual crisi de la seguretat europea  -temes de competència directa de l’organisme- reafirmant el concepte de seguretat exhaustiu, cooperatiu i indivisible de l’OSCE.

S’ha designat al nou director de l’Oficina per promoure les institucions democràtiques i els drets humans (ODIHR), l’alemany Georg Link. L’ODHIR és la institució de l’OSCE al capdavant en l’arena internacional per promoure la democràcia, protegir els drets humans i l’estat de dret.

El ministre Saboya, en la seva intervenció, ha felicitat la Presidència suïssa pel seu excel·lent treball durant el 2014, any particularment difícil marcat per la situació a Ucraïna, i ha lloat les activitats dutes a terme per l’organisme per reduir les tensions en aquest país. També, ha subratllat la importància de l’OSCE a l’hora de trobar compromisos davant els desacords i ha reafirmat que cap solució a un conflicte pot ésser estable si no es respecten els principis del dret internacional.

Ha remarcat la importància d’accions inclusives per fomentar l’estat de dret i la democràcia, per garantir el desenvolupament de les societats. En aquest context, Saboya ha esmentat la importància que Andorra dona a l’educació i la promoció de les accions destinades a la joventut en l’àmbit nacional i multilateral.

En el marc de la Sessió Ministerial, el ministre ha mantingut diverses trobades bilaterals. Saboya s’ha reunit amb el ministre d’Afers Exteriors i Cooperació d’Espanya, José Manuel García Margallo; amb el ministre d’Estat i d’Afers Exteriors de Portugal, Rui Machete; la vicesecretària general d’Afers Polítics del Serveu Europeu d’Acció Exterior, Helga Schmid; el secretari general del Consell d’Europa, Thorbjorn Jagland; el ministre d’Afers Exteriors de Mònaco, José Badia; el ministre d’Afers Exteriors de San Marino, Pasquele Valentini; el ministre d’Afers Exteriors i Cooperació Internacional d’Itàlia, Paolo Gentiloni; i el secretari per a les Relacions amb els Estats de la Santa Seu, Dominique Mambreti.

(Foto: S.F.G.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada