El ministre d’Afers Exteriors i actual president del Comitè de Ministres del Consell d’Europa, Gilbert Saboya, ha intervingut aquest dilluns a Estrasburg a la primera sessió de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa. Saboya ha pronunciat un discurs on ha recordat les prioritats de la presidència andorrana del Comitè de Ministres del Consell d’Europa i ha homenatjat l’antic president de l’Assemblea Parlamentària Lluís Maria de Puig, del qual ha destacat el paper important que va tenir durant el procés d’adhesió d’Andorra al Consell d’Europa.

El ministre d’Afers Exteriors també s’ha referit a les negociacions sobre l’adhesió de la Unió Europea al Conveni europeu dels drets humans i ha posat de relleu la importància d’aquesta adhesió per la posada en marxa d’un espai coherent de protecció dels drets humans a Europa.

Durant la intervenció, Saboya ha tractat particularment algunes qüestions politiques d’actualitat com per exemple el conflicte a Geòrgia. En aquest sentit, el Comitè de Ministres té la intenció d’incrementar els seus esforços per tal de garantir la protecció dels drets humans en les zones afectades pel conflicte. A més, ha posat de relleu que les darreres eleccions legislatives que van tenir lloc a l’octubre passat es van desenvolupar segons els estàndards democràtics. El titular d’Afers Exteriors ha recordat que hi hauran properament eleccions a Armènia i ha parlat també de la situació a Kosovo i de la necessitat que totes les persones que viuen a aquest territori gaudeixin dels mateixos drets que tots els europeus.

Saboya ha posat de relleu la política del Consell d’Europa envers les regions veïnes. En aquest sentit, ha destacat la reunió que va mantenir amb el secretari general del Consell d’Europa, Thobjorn Jagland, i la ministra d’Afers Exteriors de Xipre, Erato Kozakou-Marcoullis, representant la presidència de la Unió Europea al mes de novembre a Estrasburg. Un dels punts que es van tractar durant aquesta reunió va ser la cooperació entre les dues organitzacions a la regió del sud mediterrani. A continuació, ha posat en relleu l’establiment de la propera oficina del Consell d’Europa a Tunísia i la decisió per part dels Delegats de Ministres d’acceptar l’adhesió del Marroc a certs Convenis del Consell d’Europa.

Durant la visita, Saboya ha mantingut una nova trobada amb el secretari general del Consell d’Europa, Thobjorn Jagland, amb el qual ha mencionat els diferents temes que es tractaran durant la propera ministerial que tindrà lloc a Estrasburg el 16 de maig. El ministre d’Afers Exteriors també ha participat a l’inauguració de l’Exposició del Consell General Les dones i la política a Andorra, a la qual ha intervingut el Síndic General, Vicenç Mateu. Saboya s’ha reunit també amb el president de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, Jean-Claude Mignon.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada