Saboya participa a la pujada de la bandera d’Andorra a la plaça Broglie d’Estrasburg

L’Ajuntament d’Estrasburg ha organitzat aquest dimarts una cerimònia amb motiu de la pujada de banderes del Consell d’Europa i d’Andorra a la plaça Broglie (plaça de l’Ajuntament). A l’acte han participat el ministre d’Afers Exteriors i actual president del Comitè de Ministres del Consell d’Europa, Gilbert Saboya, el síndic general, Vicenç Mateu, i l’adjunta a l’alcalde d’Estrasburg, Nawel Rafik-Elmnri.

El ministre ha pronunciat un discurs en què ha agraït la col·laboració i el suport que l’Ajuntament d’Estrasburg ha proporcionat a Andorra des de l’inici dels preparatius de la presidència andorrana del Comitè de Ministres. Saboya també ha mencionat l’acord de col·laboració que l’Ajuntament va signar amb el Consell d’Europa al maig del 2010 per tal de promoure les activitats i els valors de pau, democràcia, d’Estat de dret i del respecte dels drets humans prop de la ciutadania.

Aquesta ha estat la primera vegada que l’ajuntament d’Estrasburg organitza una pujada de bandera a la plaça de Broglie amb el país que ostenta la presidència del comitè de ministres del Consell d’Europa, un acte que es continuarà realitzant cada sis mesos amb la resta de països que assumeixin aquesta responsabilitat.

D’altra banda, tant l’adjunta a l’alcalde d’Estrasburg com la secretària general adjunta del Consell d’Europa, Gabriella Dragoni Battaini, han posat de relleu el fet que Andorra sigui un dels països d’Europa amb una major paritat a nivell parlamentari entre homes i dones, tot i no disposar de cap llei específica que reguli aquesta matèria.

(Foto: S.F.G.)

TOTES LES NOTÍCIES