El  nou Sistema Europeu d’Informació i Autorització de Viatgers (ETIAS) que vol impulsar la Unió Europea de cara al 2020 no ha de suposar cap problema per als nacionals andorrans que en principi no hauran de demanar una autorització per poder viatjar per la Unió Europea tal com han manifestat des de Socialdemocràcia i Progrés aquest dimarts al matí. El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha negat cap mena de problema i ha dit que l’Ambaixada de Brussel·les està “seguint des de fa mesos” aquesta qüestió.

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha negat que hi hagi cap tipus de problema amb la proposta de regulació del Sistema Europeu d’Informació i Autorització de Viatges (ETIAS) de la Unió Europea tal com ha denunciat aquest dimarts al matí Socialdemocràcia i Progrés. D’aquesta manera, ha remarcat que l’Ambaixada de Brussel·les està “seguint des de fa mesos” aquesta qüestió. Tal com figura a l’article 2.2.F de la proposta de regulació d’aquest sistema, en data 16 de novembre de 2016, els ciutadans andorrans no formaran part del grup de països que haurien de demanar una autorització prèvia abans de desplaçar-se a la UE, un aspecte que contradiu el que s’ha exposat des d’SDP.

D’aquesta manera, tal com consta en la proposta de regulació d’aquest nou sistema que la Unió Europea vol implementar a partir del 2020, aquesta regulació “no s’aplicarà als nacionals d’Andorra, Mònaco i San Marino i als que posseeixin un passaport expedit per l’Estat del Vaticà” i, per tant, no haurien de demanar aquesta autorització per poder viatjar per la Unió Europea.

Text: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada