El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i la ministra d’Educació i Joventut, Roser Suñé, han participat aquest dijous a l’acte d’obertura de la conferència d’alt nivell del Consell d’Europa Competències per a una cultura de la democràcia i el diàleg intercultural: un repte polític i de valors. A la sessió inaugural també han pres part la secretària general adjunta del Consell d’Europa, Gabriella Battaini-Dragoni; el representant de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, Carlos Costa; i el representant del Congrés de poders locals i regionals del Consell d’Europa, Jean-Claude Frécon.

Saboya, que actualment també és el president del Comitè de Ministres del Consell d’Europa, ha aprofitat la seva intervenció per recordar el llançament d’una campanya per fomentar el coneixement del Conveni del Consell d’Europa de salvaguarda dels drets humans i de les llibertats fonamentals, amb motiu de la presidència andorrana d’aquest organisme. El ministre d’Exteriors ha animat els representants del Consell d’Europa a participar i ajudar a difondre aquesta campanya (http://human-rights-convention.org/feu-creixer-els-drets-humans/?lang=ca)

Sunyé, per la seva part, ha qualificat les jornades que se celebraran entre avui i demà com a “una oportunitat per fer conèixer el nostre país” i ha destacat la presència de tres sistemes educatius com a un fet diferencial que aporta valor afegit, llibertat d’elecció i fomenta la interculturalitat. La ministra d’Educació ha assenyalat que les jornades han de servir per avançar en la construcció d’una societat més justa i solidària.

La jornada d’avui ha comptat també amb la ponència titulada Educar per a quina societat? El repte polític de les competències, mentre que demà es durà a terme una taula rodona i la ponència Democràcia sense pensament auto(crític): una paradoxa sense futur, que precedirà la sessió de cloenda, prevista per a les 12.45 hores.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada