saboya margallo

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha mantingut una reunió aquest dilluns a Madrid amb el seu homòleg espanyol José Manuel García Margallo, en la qual s’han tractat diversos temes d’interès bilateral. Un dels aspectes exposats en aquesta reunió i en el posterior dinar de treball presidit pel secretari d’Estat d’Afers Europeus espanyol, Fernando Eguidazu, ha estat el relatiu al compromís d’Andorra a la crida internacional que conjuntament amb el Projecte d’Acollida per als refugiats del conflicte de Síria, s’articula des del Govern d’Andorra amb coordinació amb l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR). Les accions es treballen paral·lelament amb els ministeris d’Afers Exteriors d’Espanya i França. De fet, simultàniament, des de l’Ambaixada d’Andorra a França, aquest mateix matí s’ha donat seguiment al procés de coordinació per tal atendre l’arribada dels refugiats.

Ambdós ministres han conversat al voltant d’aspectes relacionats amb l’obertura econòmica d’Andorra, l’homòleg espanyol ha mostrat especial interès per l’estat de les negociacions per un Acord d’associació amb la UE. També han tractat aspectes relacionats amb l’educació i s’ha fet balanç dels acords presos i del treball mantingut en l’àmbit bilateral durant els darreres anys. En aquest sentit s’ha coincidit en les excel·lents relacions mantingudes entre els dos països.

Gilbert Saboya també s’ha reunit amb el secretari d’Estat de cooperació internacional i per Iberoamèrica, Jesus Gracia, amb el qual han tractat diferents aspectes de l’organització de la reunió preparatòria sectorial en matèria d’educació i cultura, que tindrà lloc a Andorra, de cara a la cimera Iberoamericana del 2016, que se celebrarà a Colòmbia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada