El  ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya i la recentment nomenada ministra d’Afers Europeus i d’Afers Exteriors francesa, Nathalie Loiseau, s’han trobat aquest dimarts a París per tractar diversos temes d’interès mutu. Ambdós ministres han convergit en l’estratègia de l’impuls del projecte europeu com una aposta per una economia de mercat oberta i integrada amb l’entorn, eficaç i competitiva.

El titular d’Afers Exteriors ha compartit amb la seva homòloga l’estat de les negociacions d’Andorra per un acord d’Associació, que ara mateix es troba en la recta final de la negociació de la lliure circulació de mercaderies. En aquest sentit ha avançat el calendari de reunions previstes per a la pròxima setmana a Brussel·les.

Pel que fa als aspectes bilaterals, ambdós ministres han valorat la ratificació per part del Consell General de l’Acord entre el Govern del Principat d’Andorra i el Govern de la República Francesa relatiu a la millora de la viabilitat de les carreteres nacionals 20, 320 i 22 entre Tarascon-sur-Ariège i la frontera francoandorrana. Els ministres han destacat el caràcter cooperatiu d’aquest conveni i la participació econòmica d’Andorra per dur a terme aquest projecte en benefici dels dos territoris.

Durant la seva estada a París, el ministre Saboya també ha mantingut una reunió amb la directora adjunta del Centre de Política i Administració Tributària de l’OCDE, Grace Perez-Navarro, amb la qual ha pogut comentar els resultats del procediment de revisió accelerat (Fast Track) que va atorgar un ràting provisional d’Acompliment amb gran mesura (Largely Compliant) a Andorra i que mostren el progrés realitzat pel país pel que fa als estàndards internacionals sobre transparència fiscal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada