Saboya i García-Margallo tracten l’obertura i l’aproximació al mercat interior de la UE

saboyaEl ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha mantingut aquest dilluns a Madrid una reunió amb el seu homòleg espanyol, el ministre José Manuel García-Margallo. Durant la trobada, celebrada al Palacio de Viana, s’han tractat diversos temes relacionats amb l’obertura econòmica d’Andorra i s’ha abordat la necessitat d’establir els mecanismes que permetin una correcta aplicació del Conveni Trilateral.

En aquest àmbit, Saboya i García-Margallo han tractat l’obertura duta a terme pel que fa als drets econòmics dels residents espanyols a Andorra i, en concret, la situació relativa a l’exercici de professions liberals. Així mateix, a la reunió s’han exposat els avenços en la negociació del Conveni de no doble imposició entre Espanya i Andorra.

També s’ha abordat l’aproximació d’Andorra al mercat interior de la UE, on la part espanyola ha expressat en diverses ocasions el seu suport a Andorra per tal que es concreti un mandat de negociació d’acord d’associació amb la UE. La reunió ha tingut lloc en un clima de màxima cordialitat i col·laboració entre les dues parts.

La delegació espanyola la completaven la directora general de Relacions Bilaterals amb països de la UE, països candidats i de l’Espai Econòmic Europeu, Mª Victòria Morera; el director general de Relacions Econòmiques Internacionals, Fernando Eguidazu; l’ambaixador en missió especial per Relaciones con Instituciones en la UE, Enrique González; i l’assessora del ministre Antonia Sastre. Per part d’Andorra, han acompanyat al ministre Saboya l’ambaixador d’Andorra a Espanya, Jaume Gaytán, i la primera secretària, Maira López