L’ambaixador de Japó a França i a Andorra, Yoichi Suzuki, ha acollit aquest dilluns a la seva residència a París al ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i al ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, acompanyat d’una delegació andorrana, per promoure el turisme japonès a Andorra i presentar l’obertura econòmica a un grup de representants d’importants empreses japoneses.

Els dos ministres han informat sobre els atractius turístics que ofereix Andorra i les oportunitats de cooperació en l’àmbit econòmic. El titular d’Exteriors, per la seva banda, ha donat a conèixer als empresaris japonesos els treballs que s’estan duent a terme a través de la iniciativa Actua per diversificar l’economia, promoure la inversió de capital estranger i acompanyar la internacionalització de les empreses andorranes.

El ministre Camp ha explicat l’oferta de turisme de lleure i de muntanya que ofereix el país, la seva important oferta comercial i les noves accions que porta a terme Andorra Turisme per atraure visitants al llarg de tot l’any. Han acompanyat els ministres, la directora de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Pilar Escaler, Meritxell Armengol, del Departament comercial d’Andorra Turisme, Gemma Arribas, del Departament de promoció
econòmica d’Actua i representants de l’Ambaixada d’Andorra a França.

Per part japonesa, cal destacar la participació del president de la Cambra de Comerç i d’Indústria japonesa a França, Ko Takigawa; del director general de l’Organització japonesa del Comerç Exterior – JETRO, Koji Toyokuni; i del representant del Banc del Japó a París, Hiroshi Ota. També hi han participar representants dels principals tours operadors i de línies aèries que porten turistes japonesos a França així com el director general del Centre japonès de Col·lectivitats Locals a França-CLAIR PARIS.

A més, la reunió també ha comptat amb representants del sector industrial, financer i de la gran distribució. El ministre Saboya també ha mantingut aquest dilluns una trobada amb la cap del secretariat del Fòrum Mundial de l’OCDE, Monica Bhatia, amb qui ha tractat sobre la qüestió relativa a l’intercanvi d’informació fiscal. També ha tingut ocasió de saludar el director del Centre de política i d’administració fiscals de l’OCDE, Pascal Saint-Amans i lliurar-li una carta del ministre de Finances i de la Funció Publica, Jordi Cinca. En la missiva s’informa de la voluntat d’Andorra d’adherir-se a la Declaració relativa a l’intercanvi automàtic d’informació en matèria fiscal, adoptada el 6 de maig del 2014 per l’OCDE i subscrita per prop de 50 països entre els quals, Estats Units, Estats membres de la Unió Europea, Suïssa i Singapur. La declaració subscrita permet avançar, d’acord amb el posicionament defensat sempre per Andorra, en la definició d’un estàndard únic per a tots els països per garantir un terreny de joc comú o “level playing field”

Per finalitzar la seva estada a París, avui a les 18h, el ministre Saboya farà una presentació de les reformes econòmiques i fiscals que està portant a terme Andorra a l’Institut Francès de Relacions Internacionals (IFRI).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada