El ministre d’Afers Exteriors, i actual president del Comitè de Ministres del Consell d’Europa, Gilbert Saboya, s’ha desplaçat a Estrasburg per intervenir en la segona sessió de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa. El ministre ha pronunciat aquest dilluns un discurs en el què ha fet un balanç de les diferents activitats que s’han dut a terme durant la presidència després de la seva darrera intervenció a l’Assemblea Parlamentària al passat mes de gener.

Saboya ha agraït al secretari general del Consell d’Europa, Thobjørn Jagland, el seu recolzament durant aquests cinc mesos. Cal destacar que la presidència del Comitè de Ministres del Consell d’Europa finalitzarà el proper 16 de maig. A continuació, el ministre ha tractat algunes qüestions polítiques d’actualitat com per exemple, els programes d’assistència que el Comitè de Ministre ha aprovat pel que fa a Albània i Bielorússia i les visites del Comitè de Ministres a Armènia i Azerbaidjan.

Saboya ha mencionat també les diferents activitats de la presidència que s’han organitzat aquests darrers mesos, en particular la darrera trobada de joves ambaixadors per la Pau que ha tingut lloc la setmana passada a Andorra; el seminari europeu relatiu a una col·laboració més efectiva en el marc de l’Acord Parcial Carnet Jove sobre la mobilitat de la joventut mantingut a finals de febrer; la reunió d’experts sobre l’esport en centres penitenciaris i sobre la reinserció dels detinguts en la societat mantingut a Estrasburg a principis de març; el seminari sobre el dopatge que ha tingut lloc el 12 d’abril a Estrasburg i la 7a conferència sobre el Conveni europeu del paisatge mantingut els dies 26 i 27 de març a Estrasburg.

El ministre ha destacat també els esforços duts a terme pel que fa la col·laboració del Consell d’Europa amb els altres organismes internacionals: Unió Europea, Nacions Unides i OSCE.

Per finalitzar, Saboya ha informat que la pròxima sessió ministerial tindrà lloc el 16 de maig del 2013 i tractarà sobre “la democràcia, els drets humans i la preeminència del dret a Europa: reforçar l’impacte de l’acció del Consell d’Europa”.

El ministre d’Afers Exteriors ha mantingut trobades amb el secretari general del Consell d’Europa i amb el president de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, Jean-Claude Mignon

Cal destacar que el ministre ha procedit també a la signatura del Conveni sobre cibercriminalitat i del Protocol addicional relatiu a la incriminació d’actes de natura racista i xenòfobs comesos mitjançant els sistemes informàtics.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada