El ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació en funcions, Gilbert Saboya, ha exposat l’aposta per a la innovació com a impuls de la competitivitat i la sostenibilitat, aplicada al turisme, durant la darrera jornada de la I Trobada d’experts sobre Turisme i Gastronomia a Iberoamèrica celebrada a Madrid. Saboya ha explicat el treball d’anàlisis de dades de consum dels turistes que visiten el Principat per tal de preveure estratègies d’atracció turística eficaces i sostenibles.

Així, el ministre en funcions ha relatat el treball dut a terme per la creació del Data Hub d’Andorra, que centralitza i processa les dades que generen els turistes que visiten el Principat i que permeten fer una anàlisi de l’origen dels visitants i dels seus hàbits de consum. Saboya ha afirmat que aquesta plataforma és una eina que permet preveure i modelar l’oferta turística futura i crear així una millor estratègia d’atracció.

Saboya ha afegit que els nous models de processament i anàlisis de dades tenen un impacte decisiu en les polítiques de sostenibilitat social, econòmica i mediambiental aplicades també al turisme.

La I Trobada d’experts sobre Turisme i Gastronomia a Iberoamèrica, organitzada per la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB), l’Organització Mundial del Turisme (OMT), la Unió de Ciutats Capitals Iberoamericanes (UCCI) i l’Acadèmia Iberoamericana de Gastronomia, ha debatut al voltant de l’impuls dels models de sostenibilitat amb l’objectiu d’enfortir sinèrgies dins la Comunitat Iberoamericana dins del sector turístic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada