Saboya exposa l’aposta per a la innovació com a impuls de la competitivitat i la sostenibilitat

El ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació en funcions, Gilbert Saboya, ha exposat l’aposta per a la innovació com a impuls de la competitivitat i la sostenibilitat, aplicada al turisme, durant la darrera jornada de la I Trobada d’experts sobre Turisme i Gastronomia a Iberoamèrica celebrada a Madrid. Saboya ha explicat el treball d’anàlisis de dades de consum dels turistes que visiten el Principat per tal de preveure estratègies d’atracció turística eficaces i sostenibles.

Així, el ministre en funcions ha relatat el treball dut a terme per la creació del Data Hub d’Andorra, que centralitza i processa les dades que generen els turistes que visiten el Principat i que permeten fer una anàlisi de l’origen dels visitants i dels seus hàbits de consum. Saboya ha afirmat que aquesta plataforma és una eina que permet preveure i modelar l’oferta turística futura i crear així una millor estratègia d’atracció.

Saboya ha afegit que els nous models de processament i anàlisis de dades tenen un impacte decisiu en les polítiques de sostenibilitat social, econòmica i mediambiental aplicades també al turisme.

La I Trobada d’experts sobre Turisme i Gastronomia a Iberoamèrica, organitzada per la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB), l’Organització Mundial del Turisme (OMT), la Unió de Ciutats Capitals Iberoamericanes (UCCI) i l’Acadèmia Iberoamericana de Gastronomia, ha debatut al voltant de l’impuls dels models de sostenibilitat amb l’objectiu d’enfortir sinèrgies dins la Comunitat Iberoamericana dins del sector turístic.

TOTES LES NOTÍCIES