Saboya exposa davant parlamentaris portuguesos el camí d’Andorra cap a la transformació econòmica

El titular d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha comparegut aquesta tarda davant la Comissió d’Afers Exteriors i Comunitats Portugueses de l’Assemblea de la República de Portugal. El ministre ha relatat davant dels presidents de la Comissió i els coordinadors dels grups parlamentaris portuguesos que hauran d’aprovar el CDI entre Andorra i Portugal, signat al setembre del 2015, la transformació econòmica d’Andorra. Saboya ha explicat el començament de la negociació l’any 2011, de l’Acord Monetari amb la Unió Europea i la seva posterior signatura així com la implementació dels primers impostos directes, el 2012. També s’ha referit als processos de negociació i les signatures dels convenis de doble imposició, els primers dels quals amb França, Espanya i Luxemburg, ja en vigor i els posteriors amb Emirats Àrabs, Liechtenstein i Portugal pendents d’aprovació parlamentària. Saboya ha explicat que l’aplicació de l’IRPF el gener del 2015 ha estat la culminació del model fiscal al Principat.

El ministre també ha explicat als parlamentaris portuguesos l’aposta de l’executiu per l’obertura de l’economia andorrana a la inversió estrangera, així com a les negociacions amb la Comissió Europea per concloure un acord d’Associació amb la UE i ha anunciat la ratificació parlamentària, durant la pròxima tardor, de l’intercanvi automàtic d’informació fiscal, en el marc europeu i en el marc multilateral de l’OCDE.

A continuació, Gilbert Saboya s’ha reunit amb el grup parlamentari d’Amistat Portugal-Andorra. Una trobada en la qual s’ha posat en relleu les bones relacions existents tradicionalment entre ambdós països. El ministre ha pogut anunciar la visita del secretari d’Estat de les Comunitats Portugueses, José Luis Carneiro, aquest mateix dijous 7 de juliol a Andorra. De la mateixa manera també ha anunciat que el cap de Govern, Antoni Martí, visitarà Portugal el pròxim mes de setembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.