El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, es troba a Brussel·les per tal d’exposar el contingut de les negociacions en curs, de l’Acord d’associació entre la Unió Europea i Andorra, Mònaco i San Marino.

Durant el matí el titular d’Afers Exteriors s’ha trobat amb la representant permanent de Letònia a la UE, Ilze Juhansone, a qui ha agraït la cooperació de Letònia durant la seva presidència, que va tenir lloc durant el primer semestre del 2015, moment en el qual es va iniciar el període de negociacions de l’Acord d’associació. Durant la reunió, el ministre i la representant permanent han tractat temes d’interès bilateral, entre ells la perspectiva d’una propera visita oficial del ministre Saboya a Riga.

La següent de les trobades ha estat amb el representant permanent de Luxemburg a la UE, Christian Braun, país que actualment ostenta la presidència del Consell de la Unió Europea. En aquesta reunió Gilbert Saboya ha mostrat els elements del principi del procés de negociació de l’Acord d’associació així com els punts més importants per a Andorra. Tant el ministre com el representant permanent han valorat molt positivament el nivell de les relacions bilaterals. Braun ha avançat que el procés de ratificació del conveni per evitar la doble imposició està en curs d’aprovació a Luxemburg, procés de ratificació que a Andorra s’iniciarà pròximament.

A primera hora de la tarda ha tingut lloc la reunió amb el director de la Cèl·lula Estratègica d’Afers Estrangers al Gabinet del ministre d’Afers Exteriors Belga, Marc Pecsteen. El ministre ha assistit acompanyat de l’ambaixadora d’Andorra a Bèlgica, que va presentar les còpies d’estil el 17 de juliol, prèvies a la presentació de credencials. La reunió ha servit per fer un repàs de les relacions bilaterals existents entre ambdós països.

Finalment i aprofitant l’estada del ministre a Brussel·les, s’ha pogut acomiadar de Gianluca Grippa, fins ara cap de la Divisió per Europa Occidental al Servei Europeu per a l’Acció exterior (SEAE), qui deixa les seves funcions a partir de l’1 de setembre, moment en el qual serà rellevat per Claude Maerten. El ministre Saboya li ha agraït la bona col·laboració mantinguda durant aquests mesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada