Saboya enforteix les relacions amb Suècia

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, es troba en visita oficial a Estocolm per tal de trobar-se amb la seva homòloga sueca, Margot Wallström, així com amb el Secretari d’Estat d’Afers Internacionals i de la UE, el secretari d’estat de Finances, el director general de Comerç Exterior i amb el president de la Comissió de la Unió Europea del Parlament Suec.

Durant el matí el ministre Saboya s’ha vist amb el secretari d’Estat d’Afers Internacionals i de la UE, Hans Dahlgren, amb qui ha pogut conversar al voltant de l’apropament d’Andorra a la Unió Europea i al qual ha explicat en quin punt es troben les negociacions, tant les conjuntes amb Mònaco i San Marino, pel que fa el marc institucional, com la negociació bilateral pel que fa el marc sectorial i quina és l’evolució d’aquestes negociacions des de la darrera visita del secretari d’Estat del passat mes d’octubre.

La reunió amb el secretari d’Estat de Finances, Ulf Holm, s’ha centrat en els passos duts a terme per part d’ Andorra en temes de fiscalitat, com s’han establert les vies d’intercanvi d’informació fiscal amb la UE i d’intercanvi automàtic en matèria tributària amb l’OCDE. Saboya ha explicat a Holm quins han estat els països amb els quals s’han signat els convenis de no-doble imposició.

A continuació Saboya s’ha reunit amb la Ministra d’Afers Exteriors, Margot Wallström, amb qui ha pogut fer seguiment de diversos assumptes d’interès mutu i amb qui ha conversat al voltant de l’estat de les negociacions per un acord d’associació amb la Unió Europea. Ambdós ministres també han parlat sobre el procés d’obertura econòmica d’Andorra i l’impuls a les polítiques de diversificació econòmica que es duen a terme des del Govern. Wallström ha compartit amb Saboya la seva preocupació per la crisi dels refugiats que viu Europa. En la reunió també s’ha manifestat la predisposició d’avançar en matèries d’interès comunes. Els ministres han celebrat les excel·lents relacions que mantenen ambdós estats.

Durant la tarda el ministre s’ha trobat amb el president de la Comissió de la Unió Europea al Parlament Suec, Carl Schlyster. A continuació s’ha reunit amb la directora general de Kommerskollegium, Anne Stellinger, l’organisme autònom suec per al Comerç Exterior, qui ha explicat a Saboya l’enfocament del procés d’obertura viscut a Suècia i com aquest organisme ha impulsat les polítiques d’accions destinades al lliure comerç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *