La negociació de l’acord d’associació d’Andorra amb la Unió Europea “no es porta des dels mitjans de comunicació o el Consell General” ha avisat el ministre d’Afers Exteriors del Govern d’Andorra, Gilbert Saboya que ha recordat també que dilluns tindrà lloc una nova trobada per a la negociació a Brussel·les. El ministre lauredià ha lamentat les crítiques de Liberals des del santuari de Canòlich recordant que s’han fet “molts esforços per intentar sumar-hi tothom” a una posició política comuna. El ministre no detecta en la part negociadora de la UE cap endarreriment significatiu, ni tampoc cap preocupació pel Brèxit, el referèndum al Regne Unit del proper 23 de juny per decidir si aquest estat si es queda o marxa de la Unió.

El ministre d’Afers Exteriors del Govern d’Andorra, Gilbert Saboya ha recordat els esforços per al “màxim consens possible a la posició andorrana” que discuteix l’acord d’associació amb la Unió Europea. A més, el ministre Saboya ha volgut deixar clar que una defensa conjunta de la posició és el que “seria més productiu pel país”. Més enllà d’aquest advertiment, que assenyala a les crítiques que Liberals van fer aquesta setmana a l’estat de les negociacions, “cadascú és ben lliure de defensar les seves opcions polítiques” ha dit el ministre. Pel que fa a la posició fixada per Liberals, Saboya valora que “és el sí, però no”, i que en definitiva “acaba sent un no”.

Respecte a l’estat de les negociacions, el ministre les considera satisfactòries pel contingut de les negociacions i el ritme amb el que s’estan plantejant. Tot i que ha recordat que de moment, la discussió del marc institucional concentra la major part dels avenços. En aquest sentit, ha recordat una nova sessió de negociació a Brussel·les aquest dilluns vinent. Saboya situa al mes de setembre la part de discussió sobre mercaderies, una vegada superat el treball dels equips d’acció exterior, i que aquest “agafarà embranzida” perquè hi ha un treball previ fet per part dels equips de les trobades que han preparat la negociació. El ministre no veu preocupació ni possibilitats d’endarreriment en la discussió de l’acord d’associació, malgrat el resultat del Brèxit, el referèndum al Regne Unit del proper 23 de juny que decidirà la seva permanència a la UE.

(Text: ANA)

1 comentari

  1. La supèrbia és mala consellera, senyor ministre. Recordi que és el poble el que ha d’aprovar l’acord d’associació. La prepotència dels demòcrates es posa una vegada més de manifest.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada