El  ministre d’Afers Exteriors considera que s’està fent una utilització política del cas BPA i de tot el que el rodeja. Ho ha dit a Ràdio Nacional en referència a la demanda de dimissió per part de l’oposició de la consellera Meritxell Mateu per haver cobrat un sou sense cotitzar de BPA. Sobre la polèmica, Saboya només ha dit que les explicacions de Mateu són raonables. D’altra banda, Gilbert Saboya s’ha mostrat convençut que Andorra no serà en cap llista de paradisos fiscals el 2017 i ha destacat la normalitat de les relacions bilaterals amb Espanya.

El ministre d’Afers Exteriors ha emmarcat la polèmica sobre la consellera general Meritxell Mateu i la demanda de dimissió de l’oposició en el soroll polític que aixeca el cas BPA. Gilbert Saboya, que considera raonables les explicacions de Mateu, creu que “s’ha creat un clima polític que consisteix en fer molt soroll per desestabilitzar el màxim possible el Govern i la majoria que li dóna suport”. Diu que “més enllà del fet que (Mateu) haurà d’aportar les explicacions pertinents. hi ha una utilització política d’aquesta situació”.

Saboya ha insistit en la normalitat de les relacions amb Espanya, una normalitat que es va mostrar en les trobades amb el seu homòleg durant la cimera de les Nacions Unides. No ha negat haver parlat del cas Pujol i la polèmica sobre les coaccions als germans Cierco. Ha manifestat que “és evident que se’n parla”, però “el que es parla entre els dos governs queda entre els dos governs”. Segons Saboya, la fotografia en què apareix amb Margallo “demostra la normalitat absoluta de les relacions i que l’estat andorrà farà valer els seus drets”.

El ministre d’Afers Exteriors s’ha mostrat convençut que Andorra no serà en cap llista de paradisos fiscals el 2017 “perquè la feina que s’ha fet mereix un reconeixement”. Destaca que prova de la confiança internacional és l’anunci de signar cinc CDI amb cinc estats membres de la UE, tres dels quals fundadors. 

Pel que fa a les negociacions amb la Unió Europea, ha insistit que la unió fa la força. Ha dit que les particularitats es defensen sent a la taula i no ser-hi és un error polític.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada