Sabors i tradició portuguesa a la plaça Guillemó

Feirao2015-(5)El Grup de Folklore “Casa de Portugal” va presentar ahir dissabte, la segona edició del Mercat Tradicional “O Feirão”, una iniciativa que va tenir lloc a la plaça Guillemó a Andorra la Vella i que promou els productes portuguesos així com la cultura tradicional lusitana.

En un ambient de germanor, es van crear cinc espai temàtics destinats a la gastronomia, artesania, agricultura i la música tradicional a càrrec del Grup de Folklore Casa de Portugal.

Els visitants van poder degustar els productes més característics des dels pastissets de bacallà, de carn, “feijoada”, “bifanas” i el bon vi blanc, abans d’iniciar el recorregut per un improvisat hort on es podrien trobar productes recollits als horts del Principat com les cols, enciams, tot tipus de verdures i fins i tot una granja amb conills i galls.

Els sabors de Portugal van marcar presència a l’espai destinat a l’oli d’oliva casolà, la mel, el pa de blat de moro o els diferents embotits.

Els dolços també van destacar per la quantitat i diversitat, com els pastissets de Belém, “queijadinhas”, pastissos i licors casolans.

La mostra acabava en un espai destinat a l’artesania on el visitant trobava ceràmica, brodats i diferents peces regionals elaborades per l’ocasió pel jovent del Grup.

A les 16 hores i sota un intensa xafogor, va concloure la segona edició del Feirão amb la representació de balls típics a càrrec del Grup, iniciativa que s’ha difós a Internet, en tot moment, per la Radio Ondas de Portugal.

La llarga i intensa temporada del Grup de Folklore “Casa de Portugal” acabarà el proper dia 1 i 2 d’agost amb el viatge a Santander per participar en el Festival Internacional de Folklore de l’Agrupació Virgen de Tanos de Torrelavega que va visitar Andorra al passat mes de maig.

Text i foto: GFCP

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.