Les Rutes de Cal Pal es posen en marxa aquest estiu amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni natural, arquitectònic i cultural d’Andorra en construccions de pedra seca. Amb aquesta iniciativa es vol fomentar la descoberta d’aquest ric i excepcional patrimoni intrínsecament lligat als orígens del país.

Inicialment hi haurà dues rutes: la de la Cortinada a Sornàs i les Planes de les Bordes, a la parròquia d’Ordino, i la dels Orris, a la parròquia d’Encamp.

La primera de les rutes, de 4 hores de durada, te la seva sortida a Cal Pal i continua cap a Sornàs, passant per les Planes de les Bordes i retornant a la Cortinada, on es visita Cal Pal per cloure l’activitat. L’excursió té les construccions de pedra seca com a fil conductor i està concebuda com un passeig a través de la història d’Andorra. Al llarg del recorregut es tracten temes diversos relacionats amb l’entorn, la morfologia del terreny, el medi ambient, la fauna, la flora, les herbes remeieres, l’arquitectura o els usos que els nostres avantpassats feien dels recursos naturals de què disposaven i els costums per mitjà dels quals s’organitzaven.

En segon lloc, l’itinerari dels Orris, pretén posar en valor els orris d’Encamp i en general el patrimoni i la història de l’alta muntanya andorrana. Transcorre per la vall dels Cortals, al centre el sector del Cubil i a l’est la zona d’Encenrera, fins a enllaçar amb la ruta excursionista del circ de Pessons. En total es visiten vuit orris, d’oest a est. La ruta, que ens mostrarà indrets únics d’Andorra, disposa de dos accessos principals (als Cortals i a Grau Roig), amb aparcament per a vehicles, i un d’intermig a través del Funicamp.

En ambdós casos les rutes compten amb guia de muntanya titulat i s’ofereix un esmorzar de muntanya a base d’embotits i formatges d’Andorra. El preu per a cada excursió és de 20€ per persona. Les Rutes de Cal Pal es poden reservar a través de la web www.calpalandorra.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada