visites-culturals-encampEl Comú d’Encamp ha presentat, aquest dimecres, la nova proposta turística de la parròquia: les rutes culturals. Aquesta nova iniciativa de dinamització de la parròquia dóna el tret de sortida aquest estiu amb la voluntat de donar a conèixer entre els visitants i els ciutadans  el patrimoni i la història d’Encamp.

La proposta es concreta en quatre itineraris senyalitzats que es podran realitzar independentment o acompanyats d’un guia i que permetran descobrir alguns dels espais més singulars així com els elements arquitectònics i culturals més destacats.

Tal com ha explicat el cònsol menor d’Encamp, Jordi Torres, una de les línies de treball del Comú durant aquests últims anys ha estat organitzar i comercialitzar de forma decidida els actius de la parròquia. En aquest sentit, el treball de l’administració s’ha centrat en posar en valor el patrimoni tant natural com cultural i s’ha volgut quadrar la tipologia de visitants amb els productes. Per aquest motiu, des dels departaments de Cultura i Turisme s’ha treballat conjuntament en aquesta iniciativa que estarà activa durant tot l’any.

Així, els visitants podran descobrir l’Itinerari de les Bons que permet recórrer des de l’Oratori o el Pont de les Bons, fins a l’església de Sant Romà, la Torre de Moros, el Bany de la Reina Mora o la Placeta de les Bons i el safareig. Aquesta ruta dóna a conèixer una mica millor com es vivia a Encamp durant l’època medieval. El segon itinerari, que s’anomena de la Mosquera i el Tremat, fa sortir el visitant de la plaça del Consell General i l’acaba duent al Molí de Guillem, i permet veure alguns dels edificis més emblemàtics i amb història d’Encamp com Casa Xampaina, Casa Ché o Cal Picart. El tercer itinerari, anomenat del Tremat permet descobrir la Font del Tremat, o Sant Miquel de la Mosquera i diferents cases fortes de la parròquia. En aquest recorregut també es poden apreciar els encants de Casa Cristo, el museu més visitat de la parròquia. Finalment, les rutes culturals ofereixen un quart itinerari anomenat Encamp i Vila que permet descobrir els racons més característics, com ara les Moles del Prat Gran, el rellotge solar, l’escultura del festejador o la del dallaire, entre d’altres.

En total s’han editat 25.000 exemplars de la guia, que està disponible tant a les oficines de turisme com als hotels de la parròquia. A més, el contingut es pot consultar en aquest enllaç.

(Text i foto: Comú d’Encamp)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada