Ruta per la Ribera del Sió, comarca de l’Urgell

El pont de pedra d'Agramunt sobre el riu Sió. Foto: Àngela Llop
El pont de pedra d’Agramunt sobre el riu Sió. Foto: Àngela Llop / surtdecasa.cat

La proposta d’aquesta setmana és un recorregut molt suau pels plans de Sió i part de la seva ribera. El Sió és l’únic que conserva la seva conca ben dibuixada i definida des de que neix a les terres altes de la Segarra, fins que mor al riu Segre, prop de Balaguer. El riu forma una part important de l’hàbitat i el paisatge d’aquesta banda urgellenca, la qual té Agramunt com a nucli central.

Al llarg del seu recorregut s’alineen els horts dels pobles i s’embranquen nombroses sèquies que porten l’aigua a les zones de conreu. També es poden veure restes de molins fariners que donaven servei als pobles, tot aprofitant la força del corrent del riu.

Es pot sortir de Puigverd d’Agramunt en direcció a Montfalcó d’Ossó. Es passarà per Bellver d’Ossó, amb la seva església del segle XIII i un bon mirador de la vall del riu Sió. Més endavant s’accedirà als pobles d’Ossó de Sió i Castellnou d’Ossó, aquest darrer amb les restes de la torre romana. Tot seguit s’ha de tornar fins al punt d’origen a Puigverd d’Agramunt.Per www.surtdecasa.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

[do_widget id=category-posts-pro-64]