Rússia

Superfície

Més de 17 milions de quilòmetres quadrats.

Població

Uns 140.700 milions d’habitants, aproximadament.

Idioma

L’idioma oficial és el rus. Aquesta és una llengua indoeuropea que, juntament amb el bielorus i l’ucraïnès, constitueix el grup lingüístic anomenat eslau oriental. El seu alfabet es diu ciríl.lic. Unes altres trenta llengues tenen també estatus d’oficial en algunes de les subdivisions de Rússia.

Moneda

La moneda oficial és el ruble.

Religió

La religió predominant és l’ortodoxa russa, però també hi ha minories catòliques, protestants, jueves, musulmanes i budistes.

Documentació

Cal el passaport en vigor i també el visat

Clima

El clima és de predomini continental, gairebé en tot el territori. Les temperatures són força fredes i no hi ha gran abundància de pluges.

Rússia limita al nord amb l’oceà àrtic, a l’oest amb Noruega, Finlàndia, la Mar Bàltica, Estònia, Letònia, Lituània, Bielorússia, Ucraïna, la Mar Negra; al sud, amb Geòrgia, l’Azerbaidjan, la mar Càspia, el Kazahstan, Mongòlia i la Xina, i a l’est, amb l’Oceà Pacífic.

Moscou, la capital, és el centre polític i econòmic més important del país. El recinte emmurallat del Kremlim és l’origen la ciutat, a partir del qual va anar creixent en forma de cercles concèntrics.

En el Kremlim es troba el Consell de Ministres i les catedrals de l’Assumpció de l’Anunciació i de Sant Miquel Arcàngel. Però un dels llocs més emblemàtics de Moscou és, sense dubte, la Plaça Roja, a on trobem, també, la Catedral de Sant Basili, amb les característiques cúpules de diferents tamanys d’estil bizantí.

De Moscou, s’ha de parlar del famós metro, amb unes 140 estacions, algunes d’elles autèntiques obres d’art, decorades amb marbres, mosàics, espectacularslàmpares i estàtues.

Una altra de les visites recomanades és el Convent Nvodevichi, originalment una fortalessa, va ser un conent de monges de clausura, destinat a les donzelles del’aristocràcia.

D’altra banda, un dels centres culturals de més renom a Moscou és la Galeria Nacional Tretiakov.

Sant Petersburg és la segona ciutat més important de Rússia i una de les urbs més boniques del país. Coneguda antigament coma Petrograd i Liningraf i popularment com la Venècia del Nord, Sant Petersburg va ser fundada el 1703 per Pere el Gran i està construïda sobre quaranta illes.

Un dels centres neuràlgics de la ciutat és l’avinguda Nevski; també, la plaça del Palau d’Hivern i la Fortalessa de Pere i Pau.

Culturalment parlant, cal mencionar el Museu de l’Hermitage, antic Palau d’hivern dels tsars, amb gairebé 5.000 sales. Es tracta d’una de les pinacoteques i museu d’antiguititats més importants del món.

Per Redacció El Tot Granollers / ACPG – Redacció

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.