Roser Suñé presenta el llibre de la Càtedra de Pensament Cristià

Coberta del llibre resum de les ponències de la Càtedra de Pensament Cristià de l’any 2022 (Bisbat d'Urgell)
Coberta del llibre resum de les ponències de la Càtedra de Pensament Cristià de l’any 2022 (Bisbat d’Urgell)

Aquest dilluns, 5 de juny, a la sala d’actes de l’església de Santa Maria del Fener, a Andorra la Vella, es portarà a terme la presentació del llibre resum de les ponències de la Càtedra de Pensament Cristià de l’any 2022, “La cura del món, dels altres i d’un mateix”, a càrrec de Roser Suñé, qui ha estat síndica del Principat en els darrers anys.

L’acte, obert al públic en general, serà presidit per l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, i es preveu l’assistència del director de la Càtedra, el Dr. Francesc Torralba i de diverses autoritats del Principat.

Roser Suñé farà aportacions i glossarà el contingut de les ponències del Dr. Javier de la Torre, la Dra. Ester Busquets i el Dr. Francesc Torralba, que van participar en la 19a edició de la Càtedra de Pensament Cristià del Bisbat d’Urgell el mes de maig de 2022. En les 117 pàgines del llibre es profunditza i es debat sobre les bondats d’encaminar-se cap a una “societat de la cura”, en el marc dels tres àmbits essencials: la cura del món, la cura dels altres i la cura d’un mateix.

El Dr. Javier de la Torre posa la mirada en tenir cura del món fent aportacions des de la bioètica i la teologia moral; la Dra. Ester Busquets reflexiona sobre el concepte de la cura des de la relació amb els altres com una resposta ètica a la vulnerabilitat; i el Dr. Torralba estudia com ha evolucionat la noció de tenir cura d’un mateix des d’una vessant filosòfica seguint les petjades de Michel Foucault.

La qui ha estat la primera dona escollida per al càrrec de síndica general del Consell General de les Valls d’Andorra, Roser Suñé, i que l’ha exercit fins fa unes setmanes, va néixer a Andorra la Vella el 1960, es va llicenciar en Magisteri a l’Escola Blanquerna i en Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona. Amb una amplia trajectòria política i institucional, Suñé va ser cap de protocol del Govern d’Andorra (2007-2009), Ministra d’Educació i Joventut (2011-2015) i finalment síndica general en la XVIII legislatura del Consell General del Principat d’Andorra (2019 – 2023).

TOTES LES NOTÍCIES