Roser Español guanya la Marató de Muntanya de les Valls de Canillo

Roser Español (UEU) ha sumat una nova cursa al seu palmarès amb el primer lloc femení a la 6a edició de la Marató de Muntanya de les Valls de Canillo, que es va dur a terme aquest dissabte passat, organitzada pel Soldeu Esquí Club.

La corredora urgellenca va completar els 42 km de la prova, amb 2.780 metres de desnivell, amb un temps de 4h38min52s. El segon lloc va ser per a Imma Parrilla; i el tercer, per a Aina Pellicer.

En categoria masculina, els germans Xavi i Ferran Teixidó van compartit la victòria absoluta i van arribar junts a la meta amb el millor temps de la jornada: 4h40min30s. Així, el podi el va completar Pedro Correia amb el tercer lloc.

La marató era puntuable per a la Copa d’Andorra de curses de muntanya. També es va disputar una Mitja Marató, en què el guanyador va ser Òscar Casal, amb 2h00min10s. La vencedora femenina va ser en aquest cas Jeanne Cross, mentre que els primers classificats júniors van ser Lucas Moret i Laia Sebastià.

Pau Capell, campió de l’UTMB i de les sèries mundials

D’altra banda, aquest darrer cap de setmana ha estat marcat per una nova fita del trailrunning català: Pau Capell s’ha proclamat campió de la prestigiosa Ultra Trail del Mont-Blanc (UTMB) i, de retruc, s’ha assegurat el segon títol consecutiu de campió del món de l’especialitat, com a líder de l’Ultra Trail World Tour.

L’atleta santboià de l’equip The North Face va completar els 170 km en 20h19min07s. Esdevé el tercer català que inscriu el seu nom a la llista de guanyadors de l’UTMB, després que el cerdà Kilian Jornet la va guanyar en tres ocasions (2008, 2009 i 2011) i la berguedana Núria Picas va vèncer en categoria femenina al 2017. Prèviament, Capell ja s’havia imposat a la Transgrancanaria, la Mozart 100 i la Patagonia, cosa que li garanteix el títol mundial i el confirma com el millor ultrafondista actual.

De la seva part, els dos principals representants de l’Alt Pirineu a l’UTMB, el cerdà Jessed Hernández i el pallarès Eugeni Rosselló, no van poder completar l’exigent recorregut i van abandonar. De fet, només 30 dels 45 catalans inscrits a la cursa de 170 km van poder arribar a la meta de Chamonix. Entre ells, a banda de Pau Capell, destaquen Lluís Ruiz, que va finalitzar 14è (23h49min59s), i Gina Julià, que va ser la 37a en dones (36.48:25).

Ragna Debats guanya la cursa CCC

A la CCC, una altra de les proves incloses a la UTMB, el berguedà Ivan Camps es va quedar a una passa del podi, amb el 4t lloc (11h01min14s), mentre que la neerlandesa resident a Catalunya Ragna Debats va aconseguir el millor resultat català, ja que va guanyar en categoria femenina (12.10:33). Natària Rey i Clàudia Tremps també van entrar entre les 20 millors: 16a i 18a respectivament.

D’altra banda, a la cursa OCC hi va haver quatre catalans entre els 15 primers: Andreu Simon (2n), Eugeni Gil (5è), Eduard Hernández (9è) i Abel Carretero (11è). A més a més, cinc catalanes van ser entre les 10 primeres classificades femenines: Anna Comet (4a), Caitlin Fiedler (6a), Mònica Comas (7a), Íngrid Ruiz (9a) i Tina Bes (10a). Prop de 250 corredors i corredores del país han pres part al conjunt de proves de l’UTMB.