gili2Rosa Gili ha qualificat de poc creïble el pacte entre Demòcrates per Andorra i Rosa Ferrer. La consellera socialdemòcrata ha dit al programa “Ara i aquí”, de Ràdio Nacional, que la unió de Ferrer al projecte d’Antoni Martí seria poc explicable per la política conservadora desplegada per la majoria aquesta legislatura. Gili considera, a més, que el Govern arriba tard en la proposta d’establir el règim del tercer pagador a la CASS. Aquest règim suposaria que les persones amb més dificultats, com la gent gran, paguessin només el 25% d’un servei mèdic, sense necessitat d’haver d’avançar la resta.

La consellera socialdemòcrata Rosa Gili considera que la unió de Rosa Ferrer a Demòcrates per Andorra seria poc creïble ja que aquesta legislatura DA s’ha caracteritzat per fer una política conservadora i no per polítiques que s’acostin a la socialdemocràcia en què s’emmarcaria la cònsol major de la capital. “S’han carregat la reducció dels anys per accedir a la nacionalitat perquè els surt la vena conservadora”, ha declarat Gili. “Ben pocs drets de les persones hem vist tirar endavant i han retallat la CASS”.

Pel que fa a les aliances electorals possibles del PS, veu poc possible una coalició progressista amb SDP ja que el mateix partit liderat per Jaume Bartumeu ho ha rebutjat.

La consellera socialdemòcrata assegura que el Govern arriba tard en la proposta d’establir el règim del tercer pagador, una proposta que el PS ja incloïa en el programa electoral del 2009.”Enlloc d’avançar-nos abans que algú no pugui anar al metge perquè no arriba, primer deixem que la gent pateixi i després ja veurem si reaccionem”, ha criticat.

Pel que fa a l’actualitat parlamentària, ha reiterat que votaran en contra de la regla d’or. Creu que l’endeutament de l’administració s’hauria de tractar de forma àmplia la legislatura que ve i abordar una reforma completa de les competències dels comuns.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada