Rosa Gili demana a Govern documentació sobre el projecte d’una ETR a l’Aldosa

La  consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Rosa Gili ha fet arribar a Sindicatura la petició d’una sèrie de documentació sobre el projecte de construcció d’una estació transformadora elèctrica a prop de l’Aldosa, a la Massana. La motivació de la petició, tramitada en forma de demanda d’informació, rau en el neguit que la futura instal·lació ha generat entre els veïns, que s’hi oposen fermament al·legant el risc per a la seva salut que pot comportar.

En l’escrit fet arribar aquest dimecres a Sindicatura, Gili demana, en primer lloc, la “còpia del projecte de l’Estació transformadora elèctrica (ETR) a un terreny de la Gonarda, al poble de l’Aldosa”. També vol poder accedir a “l’estudi de l’impacte sobre la salut” de la instal·lació així com la “relació de les despeses efectuades fins al dia d’avui relacionades” amb el projecte. A més, demana la “còpia de l’informe de valoració tècnica i econòmica sobre la possibilitat d’un canvi d’ubicació de la mateixa instal·lació al bosc de les Paulelles al poble d’Anyós”.

La parlamentària socialdemòcrata ha explicat que “tenim coneixement que hi ha un neguit en relació al projecte per part dels veïns”. Per això, “ens interessem en tot el que ha pogut plantejar el Govern com a estudis”. Així, Gili deixa clar que “volem fer un seguiment acurat d’aquesta nova instal·lació” que, ha recordat, “tindrà un cost econòmic important”. La consellera també entén que la documentació ajudarà a l’hora de “saber si es justifica o no la preocupació dels veïns”.

PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.