montobbio 1

Rosa Ferrer, cònsol major d’Andorra la Vella, veu positiu que el grup parlamentari hagi acceptat una esmena dels comuns perquè a la llei de sostenibilitat de les finances públiques no es prevegi que els informes del Tribunal de Comptes siguin vinculants. La proposta inicial, que fossin vinculants, hauria canviat les regles de joc democràtic, segons la cònsol. Ferrer ha fet aquestes declaracions després de la visita institucional del nou ambaixador d’Espanya, Manuel Montobbio.

Rosa Ferrer ha reiterat que la proposta dels demòcrates que els informes del Tribunal de Comptes fossin vinculants hauria suposat un canvi constitucional. Per aquest motiu els comuns van demanar al grup parlamentari de DA que suprimís aquesta possibilitat en l’anomenada ‘regla d’or’ i aquests hi han accedit. Ferrer considera que ja hi ha prou mecanismes de control de la gestió pública i que s’han de fer complir més les lleis vigents en aquest aspecte.

“Si el que es preten és canviar el model per un altre s’haurà de fer una reflexió molt més profunda. Els mecanismes de control de la gestió econòmica hi són. Qualsevol persona que malversi fons públics pot tenir unes conseqüències penals importants”.

Per altra banda Ferrer ha rebut avui la visita de Manuel Montobbio, l’ambaixador d’Espanya, que ha ressaltat la importància que Andorra la Vella hagi estat escollida capital iberoamericana de la cultura del 2016.

“És una manera de situar Andorra en el mapa d’Iberoamèrica, una comunitat amb un gran creixement econòmic. És una gran oportunitat que hem d’intentar aprofitar”, ha indicat Montobbio.

Ferrer ha coincidit amb Montobbio que suposarà un impuls a la visibilitat de la parròquia i del país en la comunitat iberoamericana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada