Rosa Ferrer sobre la reforma comunal: “O es fa amb consens o no es farà”

rosa-ferrerLa cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, s’ha mostrat contundent a l’hora d’encarar les negociacions amb el Govern per la reforma competencial ja que ha assegurat que ‘o es fa amb consens o no es farà’. Ferrer ha fet aquestes declaracions al programa Ara i Aquí de RNA el dia després de la reunió mantinguda amb el Govern per posar sobre la taula la proposta de l’Executiu.

La cònsol major d’Andorra la Vella ha respost d’aquest manera a les declaracions del ministre de la Presidència, Antoni Riberaygua quan parlava de ‘consens volgut’. En aquest sentit, Ferrer ha dit que ‘per molt que digui volgut perquè tenen la majoria suficient per aprovar el que vulguin, seria un cop de força dictatorial’ i ha afegit que això no s’ha de fer. Per aquest motiu s’ha mostrat clara en afirmar que ‘o es fa amb consens o no es farà’ i a més ha afegit que el cap de Govern els n’ha donat la paraula.

Ferrer ha recordat que el model territorial va ser fruit d’una negociació i que trencar aquest pacte ‘de forma unilateral’ podria provocar problemes. En tot cas, segons la cònsol, si realment es va cap a una reforma del sistema competencial ‘s’hauria de fer una reforma constitucional’ i això és el poble qui ho ha de decidir. De fet, Ferrer ha deixat clar que si la ciutadania ho vol, ‘jo no hi tinc cap problema’, però ha afegit que ella no està legitimada per fer aquest tipus de reforma perquè ‘no em vaig presentar a les eleccions dient canviarem el sistema competencial’.

Pel que fa a la valoració sobre la reunió d’aquest dimarts, la cònsol major d’Andorra la Vella ha manifestat que ara cal ‘pair’ i analitzar tota la informació que els van donar. De tota manera, ha deixat clar que ella hauria utilitzat una altra metodologia de treball tot i que accepta la proposada pel Govern. A més, Ferrer ha explicat que va sortir amb la sensació que no es coneix prou bé el funcionament real dels comuns, i la seva tasca com a administració més propera al ciutadà i per aquest motiu demana que abans de tocar depèn de quines competències comunals, potser s’hauria de mirar d’estalviar per alguna altra banda.