Rosa Ferrer i Alfonso Alonso signen un acord pel trasllat i tractament a Espanya dels diagnosticats per l’ Ebola

salut

La ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, i el ministre de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat del govern espanyol, Alfonso Alonso, han mantingut una reunió de treball aquest matí a la seu del Ministeri espanyol a Madrid, durant la qual s’ha signat el Protocol d’entesa relatiu al trasllat de persones diagnosticades de malaltia pel virus de l’Ebola per al seu tractament en centres mèdics especialitzats a Espanya.

Aquesta reunió s’inscriu en el marc del Protocol d’entesa, amistat i cooperació general, signat entre el Cap de Govern, Antoni Martí i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, el passat 8 de gener durant la visita oficial del mandatari espanyol a Andorra.

La reunió s’ha mantingut en un clima de total cordialitat i amb la voluntat de seguir la cooperació entre ambdós Estats. El Protocol estableix trobades regulars entre els ministres d’ambdós països, així doncs la ministra Ferrer ha convidat al ministre Alonso a visitar Andorra per tal de continuar intercanviant qüestions relatives a les respectives carteres ministerials tant en l’àmbit sanitari com sociosanitari i d’afers socials.

La delegació andorrana, acompanyada per l’ambaixador d’Andorra a Madrid, Jaume Gaytan, ha estat formada pel director del Ministeri, Josep Casals, i per la Cap d’Àrea de prevenció, promoció i vigilància de la salut, Rosa Vidal que, al seu torn, ha mantingut una breu reunió tècnica amb els serveis del ministeri espanyol en relació al desenvolupament operatiu del protocol.