Rosa Ferrer i Alfonso Alonso signen un acord pel trasllat i tractament a Espanya dels diagnosticats per l’ Ebola

salut

La ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, i el ministre de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat del govern espanyol, Alfonso Alonso, han mantingut una reunió de treball aquest matí a la seu del Ministeri espanyol a Madrid, durant la qual s’ha signat el Protocol d’entesa relatiu al trasllat de persones diagnosticades de malaltia pel virus de l’Ebola per al seu tractament en centres mèdics especialitzats a Espanya.

Aquesta reunió s’inscriu en el marc del Protocol d’entesa, amistat i cooperació general, signat entre el Cap de Govern, Antoni Martí i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, el passat 8 de gener durant la visita oficial del mandatari espanyol a Andorra.

La reunió s’ha mantingut en un clima de total cordialitat i amb la voluntat de seguir la cooperació entre ambdós Estats. El Protocol estableix trobades regulars entre els ministres d’ambdós països, així doncs la ministra Ferrer ha convidat al ministre Alonso a visitar Andorra per tal de continuar intercanviant qüestions relatives a les respectives carteres ministerials tant en l’àmbit sanitari com sociosanitari i d’afers socials.

La delegació andorrana, acompanyada per l’ambaixador d’Andorra a Madrid, Jaume Gaytan, ha estat formada pel director del Ministeri, Josep Casals, i per la Cap d’Àrea de prevenció, promoció i vigilància de la salut, Rosa Vidal que, al seu torn, ha mantingut una breu reunió tècnica amb els serveis del ministeri espanyol en relació al desenvolupament operatiu del protocol.

TOTES LES NOTÍCIES